Kitap, 1980-1998 yılları arasında yayımlanmış eleştiri, değini, incelme, deneme gibi edebiyat türlerinden oluşuyor ve yazılanların yüzde 98’i de Balkanlara ait.
Söz konusu Türkiye olunca müellif, Kasım 1998 tarihli yazısında şöyle diyor:
“Nöbet tutuyor gençlik. Bilime, tekniğe, sanata. Bilim teknik ve sanat insanlığın temel taşları. Bilim, teknik ve sanat da ancak eğitimle olur. Herkesin her Türk’ün okuma yazmasıyla olur. Vatanın her köşe bucağına ulaşacak çağdaş ve medeni bir eğitimle. Daha çok okuyan bir Türkiye’yle. Daha çok, çok daha çok okuyan ve yazan bir Türkiye’yle. Daha aydın daha güçlü daha da önde giden bir Türkiye’yle. Bir Türkiye ki Ay’a, Mars’a gidebilecek, uzayda gezebilecek. Barışçıl, saygın ve zengin… Böyle bir Türkiye’ye doğru işte görüyorum tüm emekler…”
O gençler bugün bilimi, teknolojiyi her alanda en üst düzeye çıkardılar, uzaya açılıp İMECE’yi yörüngeye oturttular işte!
Ay’a, Mars’a yaklaştılar…
A.R.Yeşeren’in 36. kitabı bu.
(Diyâr-ı Rumeli Eleştiri Defteri-Agim Rifat Yeşeren, İmza Yayınevi, Kitap Dizisi 59, eleştiri, değini, inceleme, deneme, 200 sf., Kapak, grafik: Rengin Rifat, Prizren/ Kosova, 2023)
AP DIŞ POLİTİKA KOMİTESİ KOSOVA RAPORUNU ONAYLADI
TİKA’DAN BOSNA HERSEK’TEKİ SAĞLIK SİSTEMİNE DESTEK
TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN YUNANİSTAN’DA
SOFYA’DA ULUSLARARASI ETNOGRAFİK FİLM FESTİVALİ DÜZENLENECEK
BATI BALKAN ÜLKELERİ BU YIL TURİSTLERİN UĞRAK YERİ OLDU