a
b
b

CUMHURBAŞKANI: KOSOVA, BARIŞIN VE DİYALOGUN İHRACATÇISI

Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi, zor günlerde ülkedeki barış ve huzurun uluslararası toplumun ve NATO’nun destekleriyle sağlandığını söyledi.

Thaçi, NATO ve Kosova Meclisi işbirliğinde ve İsviçre’nin destekleriyle başkent Priştine’de düzenlenen NATO Parlamenterler Asamblesi (NATO PA) 93. Rose-Roth Semineri’ne katıldı.

Kosova Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Thaçi’nin Kosova’nın barışın ve diyalogun “ihracatçısı” olduğunu belirttiği ifade edilerek, “Kosova, 17 yıl önce savaş ve katliamdan yeni çıkmış bir ülkeydi. Zor günlerde ülkedeki barış ve huzur uluslararası toplum ve NATO’nun destekleriyle sağlandı.” sözlerine yer verildi.

Sığınmacı krizini Avrupa’nın karşılaştığı büyük zorluklardan biri olarak değerlendiren Thaçi’nin, sığınmacıların yeniden evlerine döneceğini ve Kosova’daki gibi barış ve istikrarın sağlanması temennisinde bulunduğu ifade edildi.

Thaçi’nini Avrupa Birliği (AB) İstikrar ve Ortaklık Anlaşması’nın düzen, kanun ve demokratik kurumların oluşturulmasında yapılan hızlı ve başarılı reformların sonucunda imzalandığını kaydettiği açıklamada, ” Sırbistan ile diyalog ve iki ülke arasındaki ilişkiler bölge için tehdit teşkil etmiyor. Gerçek işbirliği ve uzlaşma sürecine hazırız.” ifadelerine yer verildi.

Kosova’daki çok ırklı hayata da değinen Thaçi’nin, bir zamanlar Kosova’da Barış Gücü (KFOR) ve NATO’ya saldıranların günümüzde devlet kurumlarının bir parçası haline geldiğini söylediği bildirildi.

Thaçi’nin Kosova’nın kendi ordusunu kurmasını NATO ve AB’nin bir parçası olma yolunda büyük bir adım olacağına dikkati çektiği açıklamada, ” Kosova Güvenlik Güçleri ile elde ettiğimiz tecrübe, karar için iyimser olmamızı sağlıyor.” sözlerine yer verildi.

Batı Balkan ülkelerinin NATO ve AB üyelik süreçlerinde gecikme yaşanması durumunda riskli bir zemin oluşabileceğine işaret eden açıklamada, Thaçi’nin şu ifadeleri aktarıldı:

” Kosova ile Karadağ arasındaki sınırların yeniden düzenlenmesi anlaşması bir ihale meselesi değildir. Anlaşmanın adil, doğru ve her iki ülkenin de çıkarına olduğu kanaatindeyim.”

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVA’DA NATO PA 93. ROSE-ROTH SEMİNERİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomcasibomCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom girişCASİBOMholiganbet girişjojobet girişCasibom Girişcasibomcasibom güncel girişcasibom güncelcasibom