a
b
b

BULGARİSTAN’DA TÜRK MODA DEFİLESİ

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da, Türk ve Bulgar geleneksel giyim kültüründen esinlenilerek hazırlanan kıyafetlerin tanıtıldığı defile yapıldı.

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da, Türk ve Bulgar geleneksel giyim kültüründen esinlenilerek hazırlanan kıyafetlerin tanıtıldığı defile yapıldı.

Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliğinin organizasyonu ve ev sahipliğinde gerçekleştirilen defile, “Paylaşılan Geçmiş, Ortak Gelecek” başlığıyla Merkez Orduevi Salonu’nda sunuldu.

Türkiye ve Bulgaristan’ın halk kıyafetlerinin kültürel yakınlığının tanıtılması amaçlanan defilede, modacı Ahmet Özceyhan’ın tasarımları sergilendi.

Büyükelçi Hasan Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sofya’da iki halk arasındaki birlikte yaşama kültürünü her alanda geliştirme yönünde çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

Bu defilede, iki ülke kıyafetlerindeki desenlerin birlikteliğini ön plana çıkardıklarını belirten Ulusoy, “Kıyafetlerdeki desenler sadece desen değil, kültürel kodları da yansıtan sosyolojik değerlerdir. Bu birliktelikte, desenlerdeki benzerlikler geldiğimiz günden beri dikkatimizi çekmekteydi, ataları bu topraklardan olan özellikle eşimin dikkatini de çekmişti. Bunları bir araya getirip, bunların yaşama kültürünü bir de moda alanında nasıl gösterebiliriz diye bir çalışmamız oldu.” diye konuştu.

Büyükelçi Ulusoy’un eşi Didem Ulusoy ise bu defile ile iki halkın ortak kültürüne ulaşmaya çalıştıklarını anlattı.

Bulgaristan’a geldikten sonra sokakta gezerken, aile yaşamlarına bakarken ortak pek çok doku gördüğünü dile getiren Ulusoy, “Renkler, motifler, müzikler, yemekler… İki ülke arasında var olan bu kültürel bağların gittikçe artarak güçlenmesini, iki komşu ve dost ülkenin el ele vererek birlikte güçlenmesini hayal ettim.” dedi.

Modacı Ahmet Özceyhan da Türkiye’yi, Türk kültürünü, geçmişi ve bugünü anlatmaya büyük önem verdiğini vurguladı.

Bulgaristan’ın eski kralı Simeon Sakskoburgotski ve eşi Margarita’nın yanı sıra ülkenin önde gelen iş, kültür, sanat ve moda çevrelerinden temsilcilerin de izlediği defilenin sonunda katılımcılar Özceyhan’ı ayakta alkışladı./AA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

TİKA’DAN KARADAĞ’DA OKUL ÖNCESİ EĞİTİME DESTEK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCELcasibom girişcasibomgrandpashabet giriş