a
b
b

BÖLGESEL KALKINMA BAKANLIĞI VE YEREL YÖNETİMLER ENSTİTÜSÜNDEN ORTAK ÇALIŞTAY

Bölgesel Kalkınma Bakanlığı (MZHR) ve Kosova Yerel Yönetimler Enstitüsü (KLGI), 2020-2030 Bölgesel Kalkınma Stratejisi, Avrupa Birliği Bölgesel Politikalar Stratejisi Tanıtım Çalışması, 2019 yılı Sermaye Yatırımları Bölgesel Analizi, 2019 yılı Sübvansiyon ve Hibe Analizi, 2021- Bölgesel Kalkınma Bakanlığı 2023   Bütçe taslağı, Devlet Memuru kanunu ve yeni yönetmeliklerin ele alındığı ortak bir çalıştay düzenledi.

Çalıstaya, Bölgesel Kalkınma Bakanı Enis Kervan, Bakan Yardımcısı Eldis Abazi, Bakanlık Sekreteri Besim Kamberaj, KLGI temsilcisi Sadri Romku, Bakanlık Kabinesi üyeleri ve bakanlık memurları katıldı. Çalıştay, Norveç  Büyükelçiliğinin desteklediği “Daha Güçlü ve Daha Dayanıklı Belediyelere Destek” projesi kapsamında gerçekleştirildi.

Çalıştayda, dengeli bölgesel kalkınma polirikasının, ekonomik, sosyal ve politik bileşenleri barındırması göz önüne alınarak, bölgeler arasındaki rekabeti arttırmak üzere kapasite arttırımına odaklanılması gerekliliğine vurgu yapıldı. Bundan dolayı, üretim ve istihdamı arttıracak bölgeler arası rekabet için yapılması gereken düzenlemelerin biran önce hayata geçirilmesi gerekliliği dile getirildi.

Bu çerçevede, Kosova’nın  sosyo-ekonomik kalkınmasının dengeli şekilde gerçekleşebilmesi için, bölgesel kalkınma politikasının amaç ve önceliklerine odaklanılması gerekliliğine dikkat çekildi. Çalıştayda ayrıca,  bölgeler arası eşitliği sağlamaya yönelik ortak önlemlerin dışında, bölgelerin farklı karakteristik özellikleri dikkate alınarak, her bölge için ayrı ayrı politik enstrümanların da düşünülmesi gerekliliği dile getirildi. Dengeli bölgesel kalkınmanın esas amacı bölgeler arasındaki sosyo-ekonomik eşitsizliği ortadan kaldırarak yaşam kalitesini arttırmaktır.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BAŞBAKAN HOTİ’DEN ADLİ TIP ENSTİTÜSÜNE DESTEK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCEL