Hükümetin 100 günlük çalışma raporunun görüşüldüğü Bakanlar Kurulu ttoplantısında Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, başında bulunduğu bakanlığın faaliyet raporunun sunumunu gerçekleştirdi. Bakan Damka, Bölgesel Kalkınma Bakanlığı’nın 100 günlük faaliyet raporunu 11 noktada açıkladı.
Bakan Damka, Bölgesel Kalkınma Bakanlığı’nın görev ve sorumlulukları kapsamında 100 günlük dönem için elde ettiği başarıları şu şekilde sıraladı:
– ABD Büyükelçiliği ile yapılan görüşmelerde Bölgesel Kalkınma Bakanlığı ve USAID proğramları hakkında işbirliği imkanları konuşuldu.
– Almanya Büyükelçiliği ile yapılan görüşmelerde Bölgesel Kalkınma Bakanlığı ve GIZ proğramları hakkında işbirliği imkanları konuşuldu ve BKB-GIZ arasında işbirliği anlaşması imzalandı.
– CARITAS kuruluşu ile yapılan görüşmeler neticesinde bakanlık ve CARITAS arasında bölgesel sosyo-ekonomik gelişme konulu iki projenin hayata geçirilmesi anlaşması imzalanma aşamasına geldi.
– Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği ile yapılan görüşmelerde işbirliği olanakları ve bakanlığımız görevleri kapsamında deneyimlerin paylaşılması konuları görüşüldü. Bununla birlikte TIKA ile de karşılıklı işbirliği konuları ve olanakları görüşüldü.
– Kosova’nın UNICEF ofisiyle yapılan görüşmelerde karşılıklı işbirliğinin ve projelerin devamı teyit edilmekle kurumlar arası stajyer projesinin analitik raporunun hazırlanması ve Bölgesel Kalkınma Bakanlığı – UNICEF arasında yapılan anlaşmaya göre stajyer ilanının yayımlanması kararı alındı.
– Ayrıca bakanlığımız tarafından çeşitli proje hibeleri ile desteklenen başarılı belediye, STK ve şirketlere ziyaretler gerçekleşti. Bu kapsamda Shtime, Prizren, Vuçıtrn, Güney Mitroviça vd, Bölgesel Kalkınma Ajansları ve hibe kazanan şirketler mevcut.
-Haziran ayı içerisinde Ankara’ya resmi ziyarette bulunan Bakanımız ve heyeti, burada Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve heyeti ile görüşmeler gerçekleştirdi. Bölgesel Kalkınmadan da sorumlu olan Bakan Varank ile gerçekleştirilen görüşmelerde bakanlıklar arası işbirliği imkanları, deneyimlerin paylaşımı konuları ve her iki ülke arası bölgesel kalkınma uzmanları arası deneyimlerin paylaşımları konuları görüşüldü. Yapılan görüşmelerde projeler hakkında işbirliği imkanları akabinde özellikle IPA projeleri hakkında işbirliğinin sağlanması görüşüldü.
– Bölgelerin yönetim performans sistemleri oluşturuması konusunda bakanlığımız fizibilite ve bölgelerin sosyo-ekonomik gelişim izleme sistemlerinin tasarım aşamasının sonuna gelindi.
-Son olarak bakanlığımız tarafınca varolan harcamalardan tasarruf yapmak amacıyla ( 100,000 euro yıllık ) kiralık olarak kullandığımız bakanlık binamızın yerini değiştirerek 1 Eylül 2021 tarihinden itibaren devlet himayesindeki başka bir binaya geçiş işlemi konusunda çözüme ulaşıldı.
CUMHURBAŞKANI OSMANİ, ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANINI KABUL ETTİ
ARNAVUTLUK’TA AKRAN ŞİDDETİ PROTESTOSU
BALKANLAR’IN GELECEĞİ TİCARETLE ŞEKİLLENECEK
İSTANBUL EĞİTİM ZİRVESİ 2024 DÜZENLENİYOR
ÜSKÜP’TEKİ FESTİVALDE TÜRK ÇAYI TANITILDI