a
b
b

“BÖLGELERİN KAPASİTESİ GELİŞTİRİLMEDEN DENGELİ BÖLGESEL KALKINMA SAĞLANAMAZ”

Kosova Yerel Yönetim Enstitüsü ve Bölgesel Kalkınma Bakanlığı, dengeli bölgesel kalkınmaya odaklanan ortak faaliyet gündemini görüştü.
Mevcut Bölgesel Kalkınma Bakanı Enis Kervan, Bölgeler arası gerçek rekabete sahip olmak için bölgelerin kapasitesi geliştirilmeden dengeli bölgesel kalkınma sağlanamaz. Bu bağlamda, daha yüksek verimlilik, istihdam ve refah düzeylerine ulaşmak için bölgeler arası rekabeti artırmaya yönelik tedbirlerin alınması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Bu nedenle, bu odakta, Kosova Yerel Yönetim Enstitüsü (KLGI), Bölgesel Kalkınma Bakanlığı (BKB) ile birlikte, dengeli bölgesel kalkınma için ortak gündemi sunmak ve tartışmak için bir çalıştay düzenledi. Bu çalıştayın gerçekleştirilmesi, bölgesel kalkınma alanındaki program, politika ve faaliyetlerin yanı sıra ortak işbirliği fırsatlarını sunmak amacıyla yapıldı. Alınan eylemler, bölgesel kalkınma alanlarını, yatırım ihtiyaçlarını ve bunların koordinasyonunu ve ayrıca programların planlanması ve uygulanmasıyla ilgilenecek mekanizmaların çalışmasını ve işleyişini tanımlar.

KLGI’nin amacı, merkezi düzey tarafından yapılan politikalarda belediyelerin sahipliğini artırmak için daha yapılandırılmış bir iletişim platformu olarak hizmet etmektir. Söz konusu çalıştay, KLGI Enstitüsü’nün yerel yönetim alanında kapasite geliştirme ve politika ve mevzuat taslağı hazırlama konusunda kurumlara sağladığı profesyonel destek bağlamında yapıldı. Bu faaliyet, Kosova’daki Norveç Krallığı Büyükelçiliği tarafından finanse edilen ‘Daha Güçlü ve Daha Sürdürülebilir Belediyelere Destek (SSSM)’ projesi kapsamında Bölgesel Kalkınnm Bakanı Enis Kervan’ın yapmış olduğu anlaşma neticesinde gerçekleştirildi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

TÜRK KIZILAYDAN PRİZRENLİ AİLELERE YARDIM

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomjojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomCasibomMeritking GirişBets10holiganbet girişbaywingrandpashabet giriş