a
b
b

BİR ANKARA ZİYARETİNİN GÜNDÖNÜMÜNDE…

Bugün 10 Haziran,  Yugoslavya’da, doğrusu Kosova’da Miloşeviç  rejimine son verecek, o dönemin Yugoslav Federal Hükümeti ve Uluslararası Güvenlik Güçleri (KFOR) arasında imzalanan Kumanova Askeri Teknik Anlaşması’nın uygulamaya koyulduğu günün 21. yıldönümü.

Fakat tarih açısından ve benim açımdan, aynı tarihte  kaydedilmesi gereken bir Ankara ziyareti var.

Yakıp yıkılan, insanı katledilen, yüzbinlerce vatandaşı sürülen Kosova’da, barışa yönelik çalışmaların sırası geldiği bir günde, 10 Haziran 1999.

Bu anlamda,  tam 21 Yıl önce Prof. Hilmi İbar ile (kendi imkanlarımızla) Başbakan Bülent Ecevit’in Hükümet’inde dış Türkler ve Akraba Toplulukları Koordinatörü  Devlet Bakanı Abdulhaluk Çay’ın ziyaretine gittik.

Ziyaretle ilgili notlarımda, yaptığım konuşmaya rastladım.

Bu ziyaretim sırasında yaptığım Kosova’daki durum değerlendirmesi konuşmamı,  ihtiyaç olarak vurguladıklarım ve gerçekleşenler arasında bir inceleme yapınca, Türkiye’nin soydaşlarına ve Kosova’ya karşı yapması ve yapabileceğinin yüzde 90’nın gerçekleştirdiği görülebilir.

Barışın inşasına başlandığı o günlerde Kosova’nın ve soydaşların,  temel ihtiyaçları olan güvenlik, eğitm, sağlık, istihdam gibi konularda istenenlerin büyük bir ölçüde Türkiye tarafından yerine getirildiği görülebilir.

Bu anlamlı ve amaçlı ziyaretin yıldönümünde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve vatandaşlarına Kosovamızın zor günlerinde ve barışta  güven içinde kalkınmasına  tüm kurumlarıyla sunduğu ve sunmakta olduğu katkıları için bir  daha teşekkürler./İbrahim Arslan/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

ZEMAJ: KOSOVA’DA COVİD-19 İÇİN YETERLİ TEST KİTİ YOK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCELcasibom girişcasibom