a
b
b

BALKANLARDA TÜRKÇE RADYO YAYINCILIĞI VE TÜRKİYE’NİN ETKİN TANITIMI ÇALIŞTAYI BAŞLADI

15540173_1520714007945442_262852691_oKent FM Radyosu’nun 15. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, “Balkanlarda Türkçe Radyo Yayıncılığı ve Türkiye’nin Etkin Tanıtımı” konulu çalıştay çalışmalarına başladı. Priştine Emerald otelde düzenlenen çalıştayın açılış bölümüne Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Milletvekili Müfera Sınık, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Ülker ve diğer davetliler katıldı. Yunanistan, Makedonya, Romanya ve Kosovalı radyo yapımcılarının katıldığı çalıştay Kent FM Radyosu’nun 15 yıllık çalışmalarına ışık tutan sinevizyon gösterimi ile başladı.

Ardından da çalıştayın tören bölümünde söz alan Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova’da Türk toplumu için medyanın büyük önem taşıdığını söyledi. Bu konuda radyoların ayrı bir önemi olduğuna vurgu yapan Bakan Yağcılar, “15 yıl içerisinde Türkçe ile hayatta kalabilmek ve haberlerin güncelliğini yakalayabilmek ayrı bir cesaret gerektirmektedir” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç da, Kosova’da ortak tarih ve ortak kültürel mirasın yaşatılmasında Türk toplumunun katkısının büyük öldüğünü belirterek, ortak tarihi ve kültürel mirasın yaşatılmasında medyanın, bu bağlmada radyonun seçkin bir yeri olduğunu kaydetti.
TRT Ankara Radyosu Müdürü Merdan Güven radyoculuğun medyada ayrı bir yeri olduğuna vurgu yaparak, radyonun, güncelliği yakalamak adına, özel çaba gerektiren bir mecra olduğunu belirtti.
Kent FM Yönetim Kurulu Başkanı Engin Beyoğlu da, çalıştayı düzenlerken balkanlarda aynı davayı paylaşan medya mensuplarıyla biarada olmayı amaçladıklarını söyledi. Kastamonu Üniversitesi Dekan Yardımcısı Ersoy Soydan, balkanlarda Türkçe radyoculuğun tarihçesine değinerek, radyonun halkın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesinde önemli rol oynadığını belirtti. Kosova Türk Gazeteciler Derneği Başkanı İbrahim Arslan ise, medyanın dünyadaki önemine değinerek, bu topraklarda Türkçeye hizmet edenlerin yıldönümlerinin kutlandığını vurguladı. Çalıştay, iki oturum halinde çalışmalarına devam edecek. /kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BAŞBAKAN: TÜTÜN YASASI KONUSUDA KOSOVA ÖRNEK ÜLKE

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCEL