a

BAKAN DAMKA: GIDA GÜVENLİĞİ, AKTİF VE SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN GEREKLİ

Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Antalya Diplomasi Forumu kapsamında, “Gıda Güvenliği ve Tarım Dönüşümü” panelinde konuşmacı olarak yer aldı.

Antalya Diplomasi Forumu kapsamında “Gıda Güvenliği ve Tarımın Dönüşümü” konulu panel gerçekleştirildi.

TRT World sunucularından Andrea Sanke’nin moderatörlüğünü yaptığı panele, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Hint Okyanusu Kıyıları Birliği Genel Sekreteri Salman Al Farisi ve Zimbabve Dışişleri ve Uluslararası Ticaret Bakan Yardımcısı Dr. David Musabayana konuşmacı olarak katıldı.

Damka, gıda güvenliğinin, aktif ve sağlıklı bir yaşam için gerekli olduğunu vurgulayarak, “Dünyada, gıda güvenliği ya da gıdaya erişim önemli. 2022’de hala gıdaya hem fiziksel hem de ekonomik olarak ulaşamadığımızı görüyoruz. Bunu salgın döneminde gördük.” dedi.

Gıda yetersizliğinin dünyadaki tüm olumsuzluğu ortaya çıkardığını belirten Damka, Kosova ve Balkanlar’da gıda güvenliği konusunda sıkıntılar olduğunu dile getirdi.

Damka, “Kovid-19 salgınında bir ülke başka bir ülkeye ilaç bile vermezken gıdayı hiç vermedi. Her ülke kendi geleceğini gıda üzerine düşünmek zorunda, bunu yapmak için tarıma yönelmek zorunda.” ifadesini kullandı.

Gençlerin tarıma yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Damka, Avrupa’da bile gıdada yeterlilik seviyesinin yeterli olmadığını aktardı.

1 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

“SIRBİSTAN VE KOSOVA, İLİŞKİLERİNDE GÖZLE GÖRÜLÜR ADIMLAR ATMASI GEREKLİ”

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş