a
b
b

ARNAVUTLUK’TAKİ DEPREMDE ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA KATILAN TÜRK EKİPLERİNE MADALYA

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, ülkede 26 Kasım’da meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki deprem sonrasında arama kurtarma çalışmalarına katılan ekiplere madalya takdim etti.

Rama, başkent Tiran’daki bir etkinlikte, arama-kurtarma çalışmalarına katılan ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldi.

Etkinlikte, Türkiye’den Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile GEA Arama, Kurtarma ve İnsani Yardım Grubu ekipleri madalyaya layık görüldü.

Başbakan Rama, buradaki konuşmasında, Arnavutluk ekiplerinin diğer ülkelerden gelen ekiplerle omuz omuza çalışmalarda yer aldığını ifade ederek, “Bu iki hafta bir tarih, aslında ülkemizin tarihi içerisinde bir tarihtir. Dayanışma kelimesini sürekli kullanırız ancak bu iki haftada bu sözün insanlarda, farklı bayrak ve üniformalarda ve farklı dillerde vücut bulduğunu gördük.” şeklinde konuştu.

Etkinlikte Türk ekipleri adına madalyayı teslim alan Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük de “Bizim dost ülkemiz Arnavutluk‘taki kardeşlerimize yardım etmemizi biz doğal bir sorumluluk olarak görüyoruz. Öncelikle bizim insani sorumluluğumuzdu. Cumhurbaşkanım, devletim ve milletim adına size yardım etme imkanı sunduğunuz için teşekkür ederim.” dedi.

Yörük, depremde hayatını kaybedenler için Türkiye adına başsağlığı dileyerek, yaralılara acil şifalar diledi.

Büyükelçilik, AFAD, TİKA, UMKE, Türk Kızılay gibi kurumlarıyla Türkiye, depremin ardından Arnavutluk‘a yardım eli uzatan ilk ülke oldu.

Arnavutluk‘ta 26 Kasım’da meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde 51 kişi hayatını kaybetmiş, 900’den fazla kişi de yaralanmıştı.

Ana depremin ardından 500’ün üzerinde artçı sarsıntı da meydana gelmişti./AA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KURUCU MECLİS 24 ARALIK’TA TOPLANIYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomCasibom Girişcasibomjojobet girişCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom giriş