İmza yayınlarından Arif Bozacı yine yeni bir kitabıyla karşımıza çıkıyor. Ve yine şiir. Hep şiir, demeyin, o zaten şiirden başka bir edebiyat türüne bulaşmak istemiyor. Şiir oturup şiir kalkıyor. O bana yeter dercesine yoluna devam ediyor kendince, kendi şiir ve dünya anlayışı doğrultusunda.
Ve yine imge. Hep mi imge de demeyin, imge şiirinin mihenktaşı. İmge diyor başka demiyor, kitabın ismi de zaten “İmgemin Merdivenleri” o merdivenlerden çıkıyor Arif çıktığı yerlere, göklere, açıldığı, kürek çektiği bilinenlere ve bilinmeyenlere…
Ve yine kısa, minyatür şiirler. Yine mi kısa şiir onu da demeyin, o hep kısa şiirler yazdı, hep kısa, minyatür şiirden yana oldu, dizeden, beyitten yana. Onlarla yan yana ve kol kola. Ömür kısa olduğu için midir bilinmez ama kısa kes, kısa tut, uzun tutma, kıssadan hisse, kısa kısa, yani kısa yoldan gibi deyim ve deyişler onun baş tacı ettiği kavramlardır sözün kısası, kısacası.
İçinde 64 şiir var. O şiirler de şunlar:
İmgemin Merdivenleri, Aynalar, Seslerin İzi, Mezar Taşım, Sonsuzluğun Ötesi, Çocuk, Gurbet, Seven Yürekler, Selviler, Zarf, Tek Soluk, Rüya Gibi Çocuk, Haksızlık, Uygarlık, Korku, Su Gibi Çıplak, Kanat Sesi, En Yüksek Doruk, Tuz Çiçeği, Hafif Yük, Ege Denizinin Kökleri, Tanrı, Seven Soluk – Türkçem, Sevmek Uygarlığı, Silahsız Ses, Görüntü, Sonsuzluğun Ağırlığı, Denizde Zaman, Yangın, Kader, Sevgisiz Bir Yüz, Uçan Ses, Dilek, Sular Hiç Uyumaz, Şairin Ölümü, Bir Sonbahar Manzarası, Gurbette Sonbahar, Seven, Rüzgâr Ellerim, Sevmek, Denizlerin Kanı, Beyaz Kıskançlık, Sevmek Kitabımdır, Kuşlar, Sürgün, Nefesimiz Su, Dilek, Kanlı Gömlek, Kanını Satan Çocuk, Düşüm, Yenilgi, Bilmece, Serseri, Aşk, Unutkanlık, Dün ve Bugün, Yüzüm Hüzünlü Bir Şiir, Uçan Kelebek Mi, Çiçek, Mi?, Gecenin Cesedi Mi?, Yeşil Türkü, Yakın Uzaklık, Yine Yoksun, Susmayan Eller, Kırlangıç, Bendedir.
Ama kitap bununla da bitmiyor. Şiirler ilk bölüm, ikinci bölüm A.Bozacının üstüne yazılan yazılarla dolu. Kim ne demiş neler söylemiş Arif Bozacı için, onun sanatı şiir üstüne nasıl bir not düşürmüş, hep onlar:
M.Hasan Göksu, Hasan Mercan, Azem Şkreli, Cevahir Spahiu, Ferdinand Laholli, Ragip Ramay, Bayram İbrahim, Şpetim Golemi, Agim Vinca, Mercan Avdüli, Cevdet Şanlı, A.Rifat, Z.Beksaç, Mehmet Hayrizi, Nuhi Mazrek, Halil Bogay…
Bir de mektuplar bölümü var ki kitaba ayarı bir renk katan, içinde Cahit Kulebi de var Tarık .Dursun K. da, İon Orion, Metin Demirtaş, Macit Cevat (Nazım Hikmet ve Orhan Kemalin yakın dostu, hapishane arkadaşı), İ.Ü. Nasratinoğlu, Mustafa İsen, Haydin Abazi, Adnan Binyazar, Feyyaz Sağlam…
İmza Yayınları bu kitabı da iftiharla sunar…/A. R. Yeşeren/
“5 MAYIS ŞEHİTLER GÜNÜ İLAN EDİLSİN”
ARNAVUTLUK’TA AKRAN ŞİDDETİ PROTESTOSU
BALKANLAR’IN GELECEĞİ TİCARETLE ŞEKİLLENECEK
İSTANBUL EĞİTİM ZİRVESİ 2024 DÜZENLENİYOR
ÜSKÜP’TEKİ FESTİVALDE TÜRK ÇAYI TANITILDI