a

ANNELER GÜNÜ NİNNİLERLE KUTLANDI

“2. Uluslararası Ninni Festivali”nde aralarında Kosova’nın da bulunduğu balkanlardan Türki Cumhuriyetlerine kadar birçok ülkeden ülkeden sanatçılar, Anneler Günü’nde aynı ezgilere sahip farklı sözlerdeki ninnileri seslendirdi. Merhum sanatçı Kayahan Açar’ın eşi sanatçı İpek Açar’ın da sahnede çocuklarla ninni söylediği programda, beşiklerindeki bebekler okunan ninnilerle uyudu.

Geçtiğimiz yıl dünyanın ilk ninni festivalini düzenleyen Esenler Belediyesi, Anneler Günü’nde bu yıl da Uluslararası Ninni Festivali’nin ikincisini gerçekleştirdi. “Bana Bir Ninni Söyle Anne” sloganıyla 8-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin açılış programı renkli görüntülere sahne oldu. “2. Uluslararası Ninni Festivali”nin açılış programına AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın, AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen programın sunuculuğunu ekranların sevilen yüzlerinden Melike Öcalan yaptı. Öcalan, Ninni Festivali sunmanın kendisi için çok özel bir yeri olduğunu söyledi ve Esenler Belediyesi’ne dünyada bir ilki gerçekleştirdikleri için teşekkür etti. Program, meydanı dolduran çocukların sahneye çıkarak annelerinin Anneler Günü’nü kutlamasıyla başladı.

Programda ilk konuşmayı yapan KADEM Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın, “Ninniyi babalardan değil annelerimizden dinleriz. Aklımıza ninni deyince anneler gelecektir. Bu açıdan Anneler Günü’nde Ninni Festivali düzenlenmesi çok önemli, Esenler Belediyesi’ni kutluyorum” diye konuştu.

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Ninni Festivali’nin önemine dikkat çekerek, “Annelerimiz artık çocuklarına ninnileri telefonlarından dinletiyorlar. Hiçbir şey annenin nefesinden çıkan ninninin duygu bütünleşmesini sağlayamaz. İstedik ki Esenler’de ve ülkemizdeki annelerimize bu farkındalığı oluşturarak ninni kültürümüzü ve değerlerimizi yaşatalım” dedi. Dünyadaki annelerin ve çocukların gözyaşlarının dinmesini dilediğini söyleyen Göksu, “Dünyadaki tüm çocuklar bomba sesleriyle değil de ninnilerle uyusun” temennisinde bulundu.

Meydanı dolduran annelerin Anneler Günü’nü kutlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, “Kültürümüzün bir parçası olan bu ninniler birliğimize, bütünlüğümüze ve kardeşliğimize hatta dünya barışına vesile olur inşallah” dedi.

Programda söz alan AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam da, “Ninni; gözden göze, bedenden bedene, gönülden gönüle bir iletişimdir. Yavrularımıza okuduğumuz ninnilerin içinde sevgi, saygı, kardeşlik olsun” diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge de kısa bir selamlama konuşması yaptıktan sonra tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Konuşmalardan sonra Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinde yer alan ninni sahneleri de sinevizyon gösteriminde vatandaşlara aktarıldı. Protokol konuşmalarının ardından sıra geldi ninnilere. Programda ilk olarak merhum sanatçı Kayahan Açar’ın eşi sanatçı İpek Açar, Kayahan’ın yazdığı “Annesi Onu Çok Severmiş” ve “E Bebeğim” ninnilerini okudu. Sevilen sanatçıya sahnede çocuklar da eşlik etti. İpek Açar, Kayahan’ın “Gönül Sayfam” ve “Mor Menekşe” şarkılarını da Esenlerliler için seslendirdi.

Programda dünyanın birçok ülkesinden  sanatçılar sahneye çıkarak kendi dillerinde ninniler söylediler. Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Yunanistan, Türkiye, KKTC, Özbekistan, Tataristan, Türkmenistan, Yakutistan, Azerbaycan, Dağıstan, Kazakistan, Kırgızistan ve Başkürdistan’dan festivale katılan  sanatçılar, farklı toplumlar ve kültürlerin ninnilerini aynı sahnede seslendirdi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

9 MAYIS 2016 PAZARTESİ GÜNDEMİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş