a

MALİYE BAKANLIĞI 2016 YILI DEĞERLENDİRME RAPORU AÇIKLANDI

Maliye Bakanı Avdulah Hoti başında bulunduğu bakanlığın 2016 yaıllık çalışma raporunu düzenlediği basın toplantısında açıkladı.
Maliye Bakanlığının çalışmalarıyla ilgili duyduğu memnuniyeti gizlemeyen bakan Hoti, özelikle gümrükteki çalışmalardan övgüyle söz etti. Gümrükteki başarılı çalışmalar sayesinde yıl sonunda toplam 1 milyar 40 milyon Euro gelirin sağlanacağını ifade eden Bakan Hoti, bu gelirin geçen yıla kıyasl yüzde 9.3 oranında bir artış sağladığını belirtti. Yasama programı konusuna da değinen Hoti, 2016 yapılan çalışmaların gelecek yıl için sağlam bir temeli oluşturduğunu söyledi. Belirlenen yıllık çalışma planını harfi harfine gerçekleştiren Kosova vergi dairesinin çalışmalarından da övgüyle söz eden bakan Hoti, 2016 yılında 18 bin iş yerinin açıldığını belirtti.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI 3. BİLİM VE KÜLTÜR ŞENLİĞİ’NDE KOSOVA DA TEMSİL EDİLDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş