a

BİRBİRLERİNE SATIŞTILAR

Sırpların çoğunlukta olduğu Kuzey Mitroviça’nın merkezinde duvar yapımı, Kosova meclisi genel kurulunun ana gündem maddesini teşkil etti. Geç saatlerde başlayan toplantıda söz alan milletvekilleri, Sırplar tarafından duvarın inşa edilmesine büyük tepki gösterdi. Ancak Mitroviça duvarı iktidar ve muhalefet milletvekillerini karşı karşıya getirdi. Duvarın yapımı konusu, zaman zamöan sert tartışmalara neden oldu.

Karşılıklı atışmalar Kosova meclis Başkanı Kadri Veseli ile ana muhalefet partisi Vetëvendosje Hareketi  genel başkanı ve milletvekili Visar Ymeri arasında da yaşandı. Birbirlerine sataşmada bulunan diğer milletvekilleri de oldu.

Vetëvendosje Hareketi  genel başkanı ve milletvekili Visar Ymeri, Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli’nin, milletvekillerinin konuşmalarına müdahale ederek,  bulunduğu mevkiyi  ve meclis mikrofonunu kötüye kullandığını belirtti. Veseli de Ymeri’ye, “ güçlü komutansın fakat saç tarzın bozulmuş” yanıtını verdi.

Ymeri de, veseli tarafından soyadının her zaman Yümeri yerine İmeri olarak telafüz edilmesine anlam veremediğini, meclis başkanının bir türlü Ymeri demeyi öğrenmediğini ve devamlı olarak hata yaptığını hatırlattı.

Sataşmalara katılan Vetëvendosje Hareketi  patlamento grubu başkanı Glauk Komjufca, Mitroviça’da Sırbistan ile Kosova İstihbarat Teşkilatları’nın işbirliği yaptıklarını iddia etti.

Veseli müdahale ederek bu iddia için Konjufca’dan kanıt istedi.

Daha sonra sataşmada yer alan PDK partisinden Bekim haxhiu, Visar Ymeri’yi  Sırp İstihbarat Teşkilatı’nın hizmetçisi olarak niteledi.

Vetëvendosje milletvekili Albin Kurti ise savaşçıların ihanetlerinin ağır olduğunu belirterek, tarihte Esat Paşa’yı  örnek gösterdi.

Tekrar söz alan meclis başkanı kadri Veseli, “ Esat Paşa’yı anarak ihabet edeni buldunuz, sadece Avni Rrustemi’yi de bulmanız kaldı” şeklinde yanıt verdi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

DUVAR YIKILMALI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom girişjojobet giriş