a
b
b

HASSAS GÖRÜŞME

Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu Üyesi  Johannes Han ile Kosova siyasi liderleri arasında Priştine’de yapılan görüşme sona erdi.

Son derece hassas olarak nitelendirilen görüşmede, vize muafiyeti , seçimler, Karadağ ile Sınır Anlaşması, Avrupa reformları gibi konular ele alındı.

Kosova ziyareti çerçevesinde bir dizi temaslarının ardından son olarak siyasi liderlerle bir araya gelen AB yüksek temsilcisi Hahn, uzun süreden sonra iktidar ile muhalefeti aynı masa etrafında buluşturmayı başardı.

Avrupa Parlamentosu Başkan yardımcısı ile Kosova Raportörü Ulrike Lunaçeki’nde de katıldığı görüşme ile ilgili detaylı açıklama yapılmadı.

Görüşmenin ardından kısa açıklama yapan AAK lideri Ramush Haradinaj, ikitidar ile muhalefet arasında uzlaşmazlığın devam ettiğini, muhalefetin, mevcut durumun aşılması için erken seçimlere gidilmesinin en iyi çözüm olduğu görüşünü savunduğunu belirtti.

Vetëvendosje lideri  Visar Ymeri,  görüşmenin sonuç vermediğini, görüşmede Astrit Dehari’nin cezaevinde hayatını kaybetmesi ile ilgili bilgi verdiklerini, Hahn’ın bu konu ile ilgili bağımsız araştırma yapılmasını talep ettiğini söyledi.

Ulrike Lunaçek de görüşmenin yapıcı olduğunu belirtti.

Görüşmeye, PDK’dan Kadri veseli, LDK’dan İsa Mustafa, VV’den Visar Ymeri, AAK’dan Ramush Haradinaj ve Nisma’dan Jakup Krasniqi  katıldı.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

ASTRİT DEHARİ’NİN ÖLDÜĞÜ YERDE ADALET ARAYACAKLAR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomcasibomCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom girişCASİBOMholiganbet girişjojobet girişCasibom Girişcasibomcasibom güncel girişcasibom güncel