a

ARNAVUTLUK VE SIRBİSTAN’DA SEL

Arnavutluk’ta ve Sırbistan’da devam eden sağanak hayatı olumsuz etkiliyor.

Arnavutluk’ta etkili olan sağanak nedeniyle meydana gelen selde, ülkenin doğusundaki Debre’ye bağlı Klos köyünde üç kişi hayatını kaybetti.

Başbakan Edi Rama’nın hükümet binasında Acil Operasyonlar Başkanlığını topladığı açıklandı.

Eğitim Bakanlığınca yapılan açıklamada da yağışlar nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Arnavutluk Meteoroloji Kurumundan alınan bilgiye göre, sağanak perşembe gününe kadar sürecek.

Sırbistan’da çok sayıda evi su bastı

Sırbistan’ın güneybatısındaki Tutin şehrinde ise çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, kurtarma ekipleri 12 kişiyi tahliye etti. Vidrenjak Nehri’nin taşması sonucu Tutin-Mehov Krs karayolunun ulaşıma kapatıldığı belirtildi.

Tutin Belediyesi Kriz Merkezi, Peşter Yaylası’ndaki birçok köy yolunun sel nedeniyle ulaşıma kapandığını ve bazı köylere elektrik verilemediği bildirdi. Sırbistan Meteoroloji Kurumundan alınan bilgiye göre, bölgedeki yağışlar bu gece ve yarın devam edecek.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel