a

MİLLETVEKİLLERİ UÇK SAVAŞINI SAVUNDU

Meclis olağanüstü oturumla, Temyiz Mahkemesi’nin Drenica davası sanınklarının cezalarını onaması kararını görüşüyor. Milletvekilleri, karara tepki göstererek, UÇK’nın verdiği savaşın haklı ve şeffaf olduğunu savundular.
PDK Genel Başkanı ve Meclis Başkanı Kadri Veseli, oturumda yaptığı konuşmada, “UÇK, hukukun üstünlüğü ve adalet önünde herkesin eşit olduğu bir toplum için savaştı. UÇK, bir kişinin ancak şeffaf bir yargı süreci ve güvenilir kanıtlar sonucu hüküm giydiği bir ülke için savaştı. UÇK, Avrupai bir hukuk sistemi için savaştı. Bizler, demokratik ilkelere dayalı bağımsız bir devlet için çok fazla fedakarlıklar yaptık. Bu nedenle yargının siyasi oyunlara alet edilmemesi ve siyasi kararlar almaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
LDK Parlamanter Grup Başkanı İsmet Beqiri ise, UÇK’nın haklı savaşını savundu. Beqiri, “LDK’nın, bugün özgürce yaşamamızın kendilerini feda eden gençler ve uluslararası camianın yardımları sayesinde olduğu konusunda hiçbir şüphesi yoktur. UÇK, Sırp katliamına karşı doğru bir yol izledi. Ancak bu durum, sakin kalarak çözülmelidir” dedi.
Vetevendosje Parlamenter Grup Başkanı Glauk Konjufca ise, UNMİK misyonunu eleştirdi. Konjufca, UNMİK’in hiçbir zaman Sırbistan’ın Kosova’da işlediği suçlarla ilgilenmediğini ifade etti. Konjufca ayrıca, Brüksel’in de Sırbistan’ın, Kosova ve Bosna’da işledeği savaş suçlarının araştırılmasına dair herhangi bir talebi olmadığına dikkat çekti.
AAK Parlamenter Grup Başkanı Pal Lekaj da UNMİK ve EULEX’i eleştirenler arasındaydı. Lekaj, yargı sistemine karşı olmadığını, yargı sisteminin işleyişine karşı olduğunu kaydetti.
Diğer yandan NİSMA Parlamenter Grup Başkanı Zafir Berisha, oturumun yapılmasını eleştirerek, bugüne kadar UÇK mensubu kişilerin çektikleri konusunda hiçbirşey yapılmadığını ve bugün sırf halkın gözüne girebilmek için böyle bir oturum düzenlendiğini dile getirdi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

AB: MİLLETVEKİLLERİ MAHKEME KARARLARINI SORGULAMAMALI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş