a

“DİYALOG SÜRECİNE MUHALEFETİN DE DAHİL EDİLMESİ GEREKİYOR”

Diyalogdan Sorumlu Devlet Bakanı Edita Tahiri, AB Kosova Özel Temsilcisi Natalia Apostolova’yı ağırladı.

Kosova-AB ilişkileri ile Priştine-Belgrad müzakere sücenin konuşulduğu toplantıda, ülke ve AB kurumları arasında varolan işbirliğinin süreceğine vurgu yapıldı.

Bakan Tahiri, Kosova Cumhuriyeti’nin içeride ve uluslararası arenada egemenliğinin güçlendirilmesinin, Avrupa Atlantik entegrasyonu için AB reformlarının uygulanması ile Brüksel diyalogunun ciddiye alınmasıyla sağlndığını söyledi. Tahiri ayrıca, İstikrar ve Ortaklık Anlaşması’nın imzalanmasıyla, Kosova ve AB arasında yeni bie işbirliği dönemi başladığını da kaydetti.

Priştine-Belgrad müzakere sürecine de değinen Bakan Tahiri, diyalogun Kosova’nın dış politikasının bir parçası olduğunu ve ağır bir tarihe rağmen iyi komşuluk ilişkilerinin oluşturulması adına Anayasa’ya uygun şekilde yürütüldüğünü ifade etti.

Bakan Tahiri, Brüksel diyalogunda önemli sonuçlar elde edilmesine rağmen, Sırbistan’nın varılan çoğu anlaşmanın uygulanmasını hızlandırması gerektiğine dikkat çekti.

AB Kosova Özel Temsilcisi Natalia Apostolova ise, Bakan Tahiri’inin önemli bir görev üstlendiğini ve AB’nin müzakere sürecine büyük önem verdiğini kaydetti. Diyalog çerçevesinde varılan tüm anlaşmaların uygulanacağı inancını dile getiren Aposotolova, muhalefetin de müzakere sürecine dahil edilmesi gerektiğini dile getirdi. Apostolava ayrıca, Sırbistan ile yürütülen müzakere sürecinin yararlarının vatandaşlara daha iyi şekilde anlatılması gerektiğini de kaydetti.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

23 EYLÜL 2016 CUMA GÜNDEMİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş