a

“DÖRDÜNCÜ AY” OYUNU PRİZREN’DE SAHNELENDİ

Kosova’da, Prizren Kültür Evi Nafiz Gürcüali Türk Tiyatrosunun kuruluşunun 40. yılı kutlamaları kapsamında, Konya Devlet Tiyatrosu (KDT) “Dördüncü Ay” oyununu sahneledi.

Kosova’da, Prizren Kültür Evi Nafiz Gürcüali Türk Tiyatrosunun kuruluşunun 40. yılı kutlamaları kapsamında, Konya Devlet Tiyatrosu (KDT) “Dördüncü Ay” oyununu sahneledi.

Prizren şehrindeki Xhemajli Berisha Kültürevi’nde sahnelenen oyunu, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Türkiye’nin Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, Kosova Meclis Başkan Vekili Fikrim Damka, Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili Müferra Şinik ile çok sayıda tiyatrosever izledi.

KDT Müdürü Alpay Aksum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kosovalı tiyatrocularla yıllardır bir araya geldiklerini belirtti.

Yaklaşık 8 yıldır bu kardeşliğin devam ettiğini vurgulayan Aksum, “Bizler artık kendimizi Prizren Türkü olarak görüyoruz ve bu yüzden bu tiyatronun ayakta durması için, nefes almaya devam etmesi için, bundan 30 yıl sonra bir müze olarak ziyaret edilmemesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret ediyoruz.” dedi.

Kosova’daki Türk Tiyatrosu oyuncusu Nafiz Gürcüali ise KDT’nin kutlamalara katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gürcüali, Kosovalı seyircilerin her zaman tiyatroya ilgi duyduğunu ve bugün de oyunu merakla izlediklerini ifade etti.

İzleyicilerin Türk tiyatrosunu bugünlere getirdiğini anlatan Gürcüali, “İzleyici gıda gibidir, bizi besler. İzleyici olmazsa zaten biz de yokuz. Biz de onlara sadık olarak her yıl, yılda yaklaşık 2-3 oyun sahneliyoruz. Fakat ayakta kalmamız için maddi ve manevi daha fazla desteğe ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Prizren Kültür Evi Nafiz Gürcüali Türk Tiyatrosunun kuruluşunun 40. yılı kutlamaları 10 Eylül’e kadar sürecek./AA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

EĞİTİM BAKANI BAJRAMİ, TÜRK MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş