a

TÜRKÇEM DERGİSİ’NİN 188.SAYISI YAYINLANDI

13874796_10154362169004137_1490113223_nMerhaba,

Temmuz sayısından herkese selam ve sevgiler.

Bizler buralarda, yani Türkiye dışında yaşayanlar için, Türkçe’ye hangi açıdan olursa olsun bir nebze katkı sunulmuşsa, sunuluyorsa, sonsuz bir mutluluk içinde olduğumuzu belirtmek isterim öncelikle.

Ancak, anavatanımız Türkiye’de yaşanan güzellikler, başarılar, bizi de o denli mutlu kılıyor, gönendiriyor, sevindiriyor, onurlandırıyor!

15 Temmuz’da yaşanan olaylar karşısında bizler de çok üzüldük, kahrolduk, uykularımız kaçtı.

Evet, Kosova bizim vatanımız. Doğup büyüdüğümüz topraklar. Biz Kosovalı Türkler olarak, vatanımızda hep yapıcı unsur olduk. Hoşgörü,sevgi, kardeşlik duyguları besleyen, onun her yönlü kalkınması için çaba harcayan bir topluluğuz. Kimliğiyle, kültür, sanat, eğitim ve diğer alanlarda büyük bir özveriyle varlığını sürdürenleriz.

Bununla birlikte Türkiye’ye bir anavatan olarak, baba ocağı olarak, yüreklerimizin en güzel yerinde sevgimizi dile getirmekten onur duyduk. Bu sevgimiz sonsuzdur, bakidir. Cumhurbaşkanımız Thaçi’nin Türkiye’de yaşanan olaylar ardından “…Türkiye Balkanlardaki huzurun, refahın anahtarıdır” şeklinde bir görüş beyan etti. Evet, bizler de aynı görüşteyiz. Türkiye, Balkanlar yanısıra dünyada mazlum insanların da sığınacağı limandır…

Dileğimiz o ki, bir an önce anavatan Türkiyemizin üzerindeki bu kara bulutların dağılmasıdır. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun, herkes kardeşlik duyguları içinde yaşasın. Terörün kökünün kazıldığı Cennet gibi bir ülke olsun. Daha da gelişerek, ilerleyerek nice yengilerin elde edileceği bir  Türkiye olsun…

Türkçem dergisi olarak biz her zaman barış yanlısı, güzelliklerin ve sevinçlerin paylaşılmasını savunan, insana değer veren, insanlar arasındaki ilişkilerin en yüksek duruma ulaşması için çaba harcıyan, bu duruşu her koşulda savunan olduk. Bu anlayış içerisinde çalışmalarımızı sürdürmekten de büyük bir haz aldığımızı açık yüreklilikle bu fırsatta da bir daha belirtmiş olalım.

Değerli okurlarımız,

Türkçem dergisi olarak geçenlerde de belirtmiş olduğumuz gibi, 200. sayıya doğru yol alırken, sizlerden her türde yazılarınızı bekliyoruz.

Türkçem, çıkışından bu yana bura topraklarda, yani Balkanlarda öncelikle yaşatılan ve gelişen Türk edebiyatının adresi olmaya ve bu uğurda elinden gelen çabayı büyük bir sorumlulukla sürdürmekten onur duymaktadır. Hele yeni edebiyatseverleri ortaya çıkarmak bizlere apayrı bir mutluluk vermektedir.

Türkçem’de buluşmaya devam edelim.

Yeni bir sayıda daha görüşene dek, hoşça kalın, gülüşle kalın, dost kalın!

Zeynel Beksaç

 

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

AŞIRI YAĞIŞ PRİZREN’DE HAYATI FELÇ ETTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş