a

MÜNİH’TEKİ SALDIRIYA TANIK OLAN KOSOVALILAR YAŞADIKLARI DEHŞETİ ANLATTI

20160722231801972646 rrefim_1469217276_8170185_1 (1)Enis Zulfaj ve Shqipe Mehmeti, Almanya’nın Münih kentinde bir alışveriş merkezinde yaşanan silahlı saldırıya tanık olan Kosovalılar.

Almanya’nın Münih kentinde, en az sekiz kişinin hayatını kaybettiği alışveriş merkezindeki saldırıya iki Kosovalı şahit oldu. Enis Zulfaj yaşadıklarını Facebook’tan paylaşırken,  Shqipe Mehmeti tanık olduğu dehşeti Kosova medyasına anlattı.

Enis Zulfaj paylaşımında, “Birkaç saat önce, Almanya’nın Münih kentinde bir alışveriş merkezinde düzenlenen terörist saldırıdan şans eseri sağ kurtuldum. Eli silahlı kişilerin birkaç metre ötesindeydim. Etrafa rastgele ateş açıyorlardı. İnsanlar korkudan çılgına dönmüş haldeydi. Çocuklar ağlayıp, yardım istiyorlardı. Saldırı sonrası, yülerce polis ve ilk yardım ekibi yanımıza geldi. Bu tür durumlara hazırlıklı bir ülke olan Almanya bile saldırı önleyemezken, böyle bir olay Kosova’da yaşansa ne olur ?” ifadelerine yer verdi.

Kosova medyasına konuşan Shqipe Mehmeti ise tanık olduğu dehşeti şu sözlerle anlattı; “saat 18 sularında üç terörist alışveriş merkezindeydi. Ben alışveriş merkezindeydim. Onlar McDonalds’daydı. Aralarından biri dışarı çıkarak insanlara ateş açmaya başladı. Saldırganlardan birini gördüm. Yaklaşık bir saat boyunca iş arkadaşımla birlikte çalıştığımız ofiste gizlendik. Ardından şirketin yetkilileriyle görüştüm ve dışarı çıkmamızı söylediler. Kapıyı açar açmaz karşımızda 10 özel kuvvet polisini gördük. Önce üstümüzü aradılar ardından da bizi oradan çıkardılar” dedi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

TÜRKİYE KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NIN TATİLCİLER İÇİN OHAL AÇIKLAMASI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş