a

MEDYAYA RAĞMEN…

Son dönemlerde özellikle Türkiye’de yaşanan kanlı askeri girşiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Kosova’da Arnavut medyasının bir bölümü, yayımladığı haberlerle,  adeta gelişmelerden hayal kırıklığına uğradığı izlenimini verdi. Kosova’da etkili olan bu medyalarda Türkiye, hiç bir zaman bu kadar geniş yer verilen bir ülke olmamıştı. Demokrasiyi sekteye uğratmak amacını güden askeri girişimi kınamak yerine, dökülen kan nedeniyle üzüntü duyulması  yerine, Kosova’daki Arnavut medyasının bir bölümü adeta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirel haberler getirmeyi tercih etti. Medyanın bu bölümünde adeta Türkiye’yi karalama kampanyası  başlatılması gözden kaçmadı. Yoğun iftira kampanyası, darbe girişimini küçümseme, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı otokrat gösterme, FETÖ’yu savunma gibi gözlenen yaklaşımlar, söz konusu medyada  yoğun  şekilde sergilendi. Sergilenmeye de devam ediliyor. Kosova’daki Arnavut medyasının önde gelen yayın kuruluşları, Türkiye ile ilgili demokrasi sınavından maalesef düştü. Tıpkı, batı ülkelerindeki medyalar gibi. Kimin borozanlığını yaptığı bilinen Arnavut medyasının bu bölümü, dolayısiyle Türkiye’de millet tarafından önlenen kanlı darbe girişiminin  başarısızlıkla sonuçlanmasını  hazmedememiş görüntüsünü verirken, darbe girişimi sonrası gelişmelerle  ilgili olarak kaygı verici tablo çizmeyi tercih etti. Darbe girişimi amacına ulaşamayınca “çamur at izi kalsın “ mantığıyla hareket eden Kosova’da Arnavut medyasının bir bölümü, kanlı darbe girişiminin, çok sayıda masum insanın  ölmesi  ve yaralanmasına yol açtığı gerçeğinden rahatsız olmadığı görünümünü gizlemedi.

Batı medyasınının darbe girişimi konusunda izlediği çizgiyi takip eden bu medya,  gerçekleri yok sayarak, Kosova’da kamoyunu etkilemeyi var gücüyle çalıştı. Nedeni belli. Çünkü Kosova’da halk bu medya gibi düşünmüyor. Kosova’nın liderleri ve resmi kurumları bu medya gibi hareket etmiyor. Son araştırmalar, Kosova’da  Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en fazla sevilen ve sayılan lider olduğunu gösteriyor. Üstelik, Erdoğan’ın sevenlerin sayısı, Kosova ve Arnavutluk liderlerini sevenlerden fazla.  Zira, şu anda Türkiye’yi bir arada tutan tek güç Erdoğan olduğunu Kosovalılar çok iyi biliyor.

Kosova halkı,  bu zor günlerinde Türkiye’nin, Türkiye halkının yanında olduğunu gösterdi, medyaya rağmen. Kosova halkı, liderleri ve kurumlarıyla birlikte, başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimini tek yürek ve tek ses içinde kınadı. Türk halkı ile dayanışma içinde olduğunu ifade etti, medyada yazılanlara rağmen.

Kosova’da Arnavut medyasının bir bölümü işte bunu  hazmedemedi. Bu gerçekleri kavramakta  aciz kaldı. Halkın büyük bir bölümünün iradesine ters düştü. Özgür  basın ve  demokrasi kurallarını da hiçe sayarak, kendi görüş ve yargılarını sergilemek yerine,  batı medyasının kopyacılığını yaptı.

Kosova halkı, liderleri ve kurumları, Kosova ve Türkiye arasındaki akraba ve kültürel bağları bir an olsun unutmadı, medyaya rağmen… Kosova Kosova halkı, liderleri ve kurumları, Türkiye’nin Kosova’ya yardım ve desteklerini   bir an olsun bile unutmadı. Kosova’nın en acı ve en zor günlerinde  Türkiye devleti ve Türk halkının, lideri ve kurumlarıyla birlikte Kosova ve Kosova halkının yanında olduğunu asla hafızasından çıkarmadı, medyaya rağmen…

Ercan Kasap

21.07.2016

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

CUMHURBAŞKANI RİO OLİMPİYATLARI’NA KATILACAK HEYETİ KABUL ETTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş