a

KDTP: TÜRKİYE’DE YAPILAN DARBE TEŞEBBÜSÜNÜ KINIYORUZ

Kosova Demokratik Türk Partisi, Parti Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar imzalı bir bildiri yayınlayarak Türkiye’de yaşanan darbe girişimini kınadı. Demokrasi ve özgürlüğün önemine vurgu yapılan metinde şu ifadeler yer verildi;

“Türkiye’de dün akşam darbe teşebbüsünü parti olarak da kınadığımızı bildirmek istiyoruz. Darbe girişimlerini Şaşkınlık içerisinde takip etiğimizi, darbecilerin yanlış ve tehlikeli yollara başvurduklarını ifade etmek isteriz. Bilindiği gibi demokratik toplumlar ancak uzlaşma ve ortak değerler üzerinde kendi devletlerini geliştirebilirler, seçimler üzerine inşa edebilirler. Dolayısıyla demokrasinin temeli seçimlerdir, seçimle gelen hükümete, hukuk üstünlüğü prensiplerine aykırı ve kalkışmayla karşı gelmek kabul edilmezdir. Darbelerin yeri çağdaş toplumlarda yoktur, olmamalıdır. Demokrasi ve özgürlük her devletin en büyük değer ve nimetidir. Bu değerlere seçilmiş ve seçmenler sahip çıkılmalıdırlar. Bu anlamda dün akşam Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve siyasileri en iyi örneği sergilemişlerdir. Halkın iradesi ve seçimini en iyi şekilde muhafaza etmişlerdir. Bizler Kosova Türkleri ve parti olarak bu toplumsal değerlerden, demokrasiden ve modern Türkiye’den yana olduğumuzu bildirmek isteriz. Türkiye’nin istikrarlığı, bölgenin istikrarlığı demektir. Türkiye vatandaşların huzuru hepimizin huzurudur. Türkiye’nin güçlü olması ve güçlü kalması Türkiye vatandaşlarının çıkarı olduğu kadar, bizlerin de çıkarıdır. Bizler iç içeyiz, duygularımız ortak, kaderimiz ortaktır. Diğer taraftan Türkiye Devleti en zor günlerimizde Kosova ve Kosova Toplumu olarak yanımızda olmuştur, bizleri desteklemiş ve sahip çıkmıştır, dolayısıyla bizler de bu günlerde bu zor durumların atlatılmasında Türkiye’nin yanındayız, dayanışma içerisindeyiz. Seçimle gelen Türkiye Cumhuriyeti Milletvekilleri, Hükümeti ve Cumhurbaşkanın yanındayız. İnanıyoruz ki Türkiye devleti bu zor günleri tek bayrağa kenetlenerek, birlik ve beraberlik içerisinde atlatacaktır. Türkiye’nin tek vücut olarak olacağını ve daha güçlü bir Devlete dönüşeceğine inanıyoruz. Bu anlamda bu ruh, bu demokrasi değerlerin ve halk iradesinin devam etmesi için hayatlarını feda eden şehitlere Allahtan rahmet ve yaralılara acil şifalar dileriz. Türkiye’nin istikrar ve refah içerisinde kalmasını dileriz.”

 

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

PRİZREN’DE TÜRKİYE’YE DESTEK MİTİNGİ ÇAĞRISI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş