a

KDTP GENEL BAŞKANI YAĞCILAR’IN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Kosova Demokratik Türk Partisi ( KDTP) Genel Başkanı  ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Ramazan  Bayramı vesilesiyle yayınladığı mesajında, dostluk, dayanışma, bereket ve sevgiye vurgu yaptı. Yağcılar, Bayram mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Onbir ayın sultanı, dayanışma, rahmet, merhamet ve yardımlaşma ayı olan Ramazan ayından sonra bayrama ulaşmanın mutluluğu ve sevincini hep beraber yaşamaktayız. Bir aylık ibadet, oruçlarımız ve dayanışma etkinliklerimizden sonra, umut ve mutlulukla Mübarek Ramazan Bayramını beklemekteyiz. Yüce Rabbimizin verdiği güç ve duygular ile dayanışma, paylaşma ve kaynaşmamız artmaktadır, daha güzel ve daha mutlu yarınlara umut vermektedir. Bu güzel duyguları, manevi değerleri, birlik ve beraberliğimizi mübarek bayram ve bayram sonrasına da yaymamızı, bu özellikleri daimi korumamız için Yüce Rabbimize dua ediyoruz. Bayramlar özel günlerdir, mutluluk ve sevgileri hissettiren, insanları insanlara yaklaştırdığı, sevinç ve üzüntülerin paylaşıldığı günlerdir. Bu günleri, bu duyguları en iyi biçimde değerlendirerek, birlik ve beraberliğimizi güçlendirme, dostluk ve kardeşliği genişletme, aile değerlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi koruma gücüne olarak dönüştürmeliyiz. Bu mübarek günlerin bu dönemde her zamankiden daha fazla dünya ve insanlığa barış ve refahın getirmesini, terörden arındırılmış, huzur ve eşitliğin sağlanıldığı bir dünya düzenine vesile olmasına dilerim. Türkiye’nin daha güçlü, Kosova’mızın daha kalkınmış olmasını dilerim. Kosova Türk toplumunun, partimizle beraber daha etkin, daha güçlü ve söz sahibi olmasını arz ederim. Her ailemizin, her soydaşımızın bu mübarek günleri dayanışma, huzur, dostluk, umut ve sevda içerisinde idrak etmelerini dilerim. Herkese mutluluk, sağlık ve esenlikler diler tüm halkımızın, tüm Kosovalıların ve tüm İslam âleminin Mübarek Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.”

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MECLİS, KARADAĞ ANLAŞMASI GÖRÜŞÜLMEDEN TATİLE GİRMEYECEK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş