a

BÜYÜKELÇİ KILIÇ’IN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Türkiye Cumhuriyeti  Priştine  Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, yaklaşan Ramazan  Bayramı vesilesiyle kutlama mesajı yayınladı. Kutlama mesajında şu ifadelere yer verildi:

“Dayanışma, paylaşma ve yardımlaşma geleneğinin en güzel örneklerinin yaşandığı, bir yenilenme ayı olan, kendine has manevi ve kültürel dokusu bulunan, dinimizin temelindeki bütün güzellikleri temsil eden mübarek Ramazan Ayı’nı geride bırakıyoruz.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da, Ramazan Ayı boyunca farklı şehirlerde, iftar sofralarında siz Kosovalı kardeşlerimizle biraraya gelerek bu mübarek ayı aramızdaki samimi bağın ve kardeşlik hukukunun daha da güçlenmesine vesile kılmaya çalıştık.

Ancak, maalesef bu mübarek Ramazan Ayı’nda da ülkemizde ve bölgemizde terör pek çok masum insanı alçakça hayattan kopararak korkunç yüzünü bir kez daha bizlere gösterdi. İslam dininin ruhuna aykırı şekilde ve hatta dini tahrip ederek insanları öldürmeyi kendine hak gören aşırı ve terör gruplarının türediği bir çağda yaşıyoruz. Masum pek çok can heder olurken, yaşanan kaos ortamı bütün dünyada İslam ve Müslüman algısını da ne yazıktır ki tahrip ediyor. En son İstanbul Atatürk Havaalanı’nda meydana gelen terör saldırısı olmak üzere, hain terör saldırılarında hayatlarını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa diliyorum. Bir kez daha hepimizin, tüm insanlığın başı sağolsun.

Toplumların birbiriyle iç içe geçtiği dünyamızda insanların bir arada barış içinde yaşaması tarihin hiçbir döneminde bu kadar önemli ve gerekli olmamıştır.

Bu nedenle, erişmekte olduğumuz bu mübarek Bayram günlerini, aramızdaki dostluk, sevgi ve hoşgörünün pekişmesi, birlik olma, bir arada yaşama bilincimizin güçlenmesi için iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bayramlar, birbirimizi daha iyi anlayabilmek, varsa kırgınlıkları sona erdirmek, büyüklerimizi hatırlamak, küçüklerimizi sevindirmek için birer vesile. Sahip olduğumuz insani değerlerin kıymetini iyi anlamak ve onlara dört elle sarılmak zorundayız. Bizimle birlikte gelecek nesillerin mutluluğu ve huzuru, bu bilincin korunmasına bağlıdır. Yaşanılan sıkıntılı günlerin bir son olmasını, Bayram günleri ile birlikte daha aydınlık günlere çıkmamızı diliyorum.

Ramazan Bayramı’nın tüm Kosova halkı tarafından mutluluk içinde kutlanmasını yürekten diliyorum. Bayramın hoşgörü, merhamet, şefkat ve fedakarlık iklimiyle, bu güzel ülkedeki birlik ve beraberliği pekiştirmesini canı gönülden temenni ediyorum. Ayrıca, bu Bayram gününde Türkiye ile Kosova arasındaki dostluk bağlarının daha da güçlenerek geleceğe uzanması yönündeki arzu ve kararlılığımızı da bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Sağlıklı ve huzurlu nice bayramlara hep birlikte erişmek dileğiyle, Mübarek Ramazan Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum, Bayramın tüm toplumlar ve insanlık için huzur ve barış getirmesini diliyorum.”

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KFOR KOMUTANI’NA İFTAR YEMEĞİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş