a

BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

Bu yıl 6 Haziran tarihinde başlayan Ramazan ayı 4 Temmuz 2016 Pazartesi günü son iftarla sona erecek. 5 Temmuz 2016 Salı günü Ramazan bayramının birinci günü.

Kosova İslam Birliği Başkanlık Divanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kosova ‘da, Ramazan Bayramı münasebetiyle yapılacak merkezi kutlamanın Priştine Fatih Sultan Mehmet Camii’nde düzenleneceği belirtildi.

Sabah namazı saat 04:15’te, Bayram namazı da 05:40’ta kılınacak. Bayram namazı  Kosova İslam Birliği Baş İmamı Sabri Ef. Bajgora tarafından kıldırılacak.

Ramazan Bayramı’nın hutbesini de Kosova Müftüsü Naim Tërnava okuyacak.

Namazın ardından Kosova İslam Birliği merkezinde Müftü Tërnava, bayramlaşmaya gelecek  yetkilileri  ve kurum ile kuruluş temsilcilerini ayrı ayrı kabul edecek. Kabul, saat 09:00 ile 12:00 saatlerinde gerçekleşecek.

Yazılı açıklamada, Kosova İslam Birliği’nin , tüm müslümanların  Ramazan Bayramı’nı  kutlayarak , Allahın,  tutulan oruçları ve yapılan  ibadetleri kabul etmesi için duacı olduğu belirtildi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

“GERÇEK” DERNEĞİ AİLESİ GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş