a

KDTP Meclisi Basın Bildirisi

KDTP-Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Meclisi, 7 Kasım 2010 tarihinde meclis üyelerinin çoğunluğunun katılımıyla (34 Meclis Üyesi) Prizren’de Meclis Toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıyı açan Genel Başkan Mahir Yağcılar, 3 Temmuz 2010 tarihli toplantıda alınan karar doğrultusunda ve  KDTP tüzüğü gereği, KDTP Meclis Organlarının seçimi, Tüzük Komisyonu ve Denetleme Komisyonu olmak üzere  Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın Kosova ziyaretini gündemin ana konuları olarak belirledi ve devamında, toplantının gündemi  meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar toplantıyı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın Kosova temaslarına değinerek açtı. Başkan Mahir Yağcılar bu anlamlı ve unutulmaz ziyareti için Türkiye Başbakanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a Kosovalı Türkler adına  teşekkürlerini bir daha yineledi. Kosova Hükümeti, tüm Kosova Kurumlarının  ve Kosova Türk Topluluğu temsilcilerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği anlamlı ve değerli ziyareti için duyduğu memnuniyeti dile getirerek; Prizren, Mamuşa, Priştine, Gilan, Mitroviça, Vuçitırın ve Yanova Şubelerine, Kosova Türk Derneklerine, aydınlarına, T.C Kosova Kurumlarına ve  tüm Kosovalılara sundukları katkı ve göstermiş oldukları destek, ilgi ve sevgi adına da en derin teşekkürler iletildiği bildirilmektedir.

Toplantı devamında Genel Başkan Yağcıların önerisi üzere Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkan Yardımcılıklarına  Sn. Rifat Krasniç, Sn. Cüneyt Ustaibo ve Sn. Abdula Pirçe  seçildiler.

KDTP Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin de onaylandığı toplantıda alınan karar neticesinde tüm Şube Meclislerinin konuyu görüşerek olası boşlukları ve tüzüğe uygun yeni üyelerle tamlamalarını kararlaştırdı.

KDTP Tüzük Komisyonu üyeliğine Sn. Abdülhadi Krasniç, Sn. Ercan Kasap ve Sn. Recep Rada oy birliğiyle seçildi.

KDTP Denetim Komisyonu üyeliğine Sn. Kadir Hüseyin, Sn. Erol Zekeriya ve Sn. Durmiş Şinik önerilerek seçildi.

Aynı günün devamında 33 Meclis üyesinin katılımıyla gerçekleşen KDTP Meclisi’nin ikinci toplantısında 12 Aralık 2010 tarihinde gerçekleşecek olan  Kosova Cumhuriyeti Genel Seçimleri ele alındı. Kosova Demokratik Türk Partisi’nin 12 Aralık 2010 seçimlerine tüm Kosova halkının çıkarları doğrultusunda hareket edeceği ve oy artışı sağlanacağına değinildi. Tüm organları seçilmiş olan Kosova Demokratik Türk Partisi’nin seçimlerden başarıyla çıkacağının vurgulandığı toplantıda  KDTP Genel Seçimler Komisyonu da kuruldu.

Seçim Kriterlerinin  belirlendiği bu toplantıda, Seçim listelerinin herkese açık olduğu, ancak KDTP Tüzüğüne aykırı davrananların seçim listelerinde adaylıklarına yer verilmeyeceği vurgulandı.

Son olarak şubeler tarafınca önerilecek  milletvekili adaylıklarının KDTP  MYK ve Seçim komisyonundan onayları alınması takdirinde KDTP Seçim listesinin zamanında Merkez Seçim Komisyonuna sertifika için zamanında iletileceği belirtildi.

Prizren, 7 Kasım 2010                                               Mahir YAĞCILAR

KDTP G.Başkanı

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

LDK’nın Yeni Başkanı İsa Mustafa

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş