a

KOSOVA LİDERLERİNDEN “TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ” MESAJI

auto_13563476_243943279325297_1989578872_n1467188204İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör saldırıları ardından, Kosova liderleri basssağlığı ve kınama mesajı yayınladılar.
Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, yaşanan saldırının ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başsağlığı mesajı göndererek, saldırıyı kınadı ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.
“Şiddet kullanarak masum insanların canına kıymanın hiç bir mazereti olamaz” ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Thaçi, yaşanan trajediden dolayı derin üzüntü duyduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Thaçi,hayatını kaybedenlerin ailelerine, mevkidaşı Erdoğan ve tüm Türk halkına başsağlığı dileklerini iletti.
Meclis Başkanı Kadri Veseli ise saldırıyı Facebook hesabı üzerinden kınadı.
Veseli paylaştığı iletide, “Bu saldırı sadece Türkiye’nin güvenliğini tehdit etmemiştir. Saldırı, dünya genelinde güvenliği tehdit etmiştir. Bizler, kurbanların ailelerinin acısını paylaşıyoruz. Dostumuz Türkiye’nin yanındayız. Terörle mücadelede Türkiye ile birlikte savaşmaya hazırız” ifadelerine yer verdi.
Başbakan İsa Mustafa da, Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısını sert bir dille kınadı. Başbakan Mustafa Twitter hesabından yayınladighi kınama mesajında, Türkiye’nin yanında olduklarını belirterek, Türk halkına başsağlığı diledi.

 

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KARADAĞ, ARNAVUTLUK BAYRAĞI VE TABELAYI KALDIRDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibom