a

ALMANYA’DAN KOSOVA’YA HER SÜREÇTE DESTEK SÖZÜ

Enver Hoxhaj ve Guido Westerwelle

Almanya’ya yaptığı resmi ziyaretin ikinci gününde Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj, mevkidaşı Alman Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile görüştü.

Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj , Almanya’nın tüm süreçlerde Kosova’ya verdiği destek için Westerwelle’ye teşekkürlerini sundu.

“Kosova Almanya ile stratejik ortaklığını güçlendirmeye kararlıdır” diyen Hoxhaj, tanınma sürecinin başarılı bir şekilde kapatılması için Almanya’dan diplamatik destek istedi.

Westerwelle, Alman diplomasisinin Kosova’yı daha fazla ülkenin tanıması ve değişik uluslararası örgütlere üyeliği için daha fazla çalışacağını kaydetti.

Andorra Prensliği’nden gelen tanıma için tebriklerini sunan Westerwelle, Almanya’nın Kosova’yı henüz tanımamış olan beş AB üyle ülkesini de bu kararı bir an önce almaları için etkleyeceğini belirtti.

Kosova’nın toprak bütünlüğü ve egenliği açısından Almanya’nın tereddütsüz desteğini dile getiren Westerwelle,  “Balkanların coğrafi haritası şekillenmiştir ve Kosova ile bölge ülkelerinin geleceği Avrupa Birliği’ndedir. Biz Kosova’nın vize serbestisi ve AB entegrasyon sürecini destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Westerwelle ayrıca  Kosova’da gerçekleşen reformları da desteklediklerini de söylerken, ekonomik ilerleme, hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesi gibi süreçlerde Almanya’nın yardımcı olacağı sözünü verdi.

Görüşme sırasında Hoxhaj ve Westerwelle iki ülke arasındaki diplomatik ilişkileri derinleştirmek adına bir anlaşma imzaladılar.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

PRİZREN’DE YARDIMA MUHTAÇ AİLELERİN YÜZÜ GÜLDÜ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel