a

BALKAN TÜRKLERİ’NDEN ZİYARET

739. Türk Dil Bayramı etkinlikleri dolayısı ile Karaman’a gelen Balkan Türkleri, Karaman Belediyesi’ni ziyaret etti.

Karaman Valiliği ve  Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen 739.  Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında,  Makedonya’dan,  Bosna Hersek’e,  Arnavutluk’tan  Kosova’ya birçok Balkan ülkesinden  Karaman’a gelen heyet,  Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ı ziyaret etti. Belediye Meclis Salonu’nda konuklarını ağırlayan Başkan Çalışkan: “Sizler bizim misafirlerimiz değil, buraların sahibisiniz” dedi.

İstanbul Karamanlılar Derneği’nin organizasyonunda göç ettikleri öz yurdu olan topraklara geldiklerini ifade eden  Güneşli Balkan Türkleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Sırmalı,  Karaman’da kardeşleriyle bir araya gelmenin ve buradaki manevi havayı teneffüs etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Konuklarına  Karaman’ın sosyo-ekonomik yapısı ve belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Çalışkan: “Sizleri sevgi ve hoşgörünün diyarı, Hz. Yunus Emre’nin ilahi aşka yürüdüğü, Hz.  Mevlana’nın annesini emanet ettiği bu topraklarda  Karaman’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Şunu belirtmeliyim ki  Karaman dünya üzerinde nüfusu milyonlara ulaşan bambaşka bir şehirdir.  Kafkasya’ya Balkanlara gittiğimizde orada kökleri  Karaman’a kadar uzanan birçok kardeşimizi görebiliyoruz. Sizler bizim soydaşımız olduğunuz gibi aynı zamanda kardeşimizsiniz” dedi.

Ziyaret sonrasında konuklar  Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’a çeşitli hediyeler ve plaketler takdim etti. Başkan Çalışkan da misafirlere  Karaman Belediyesi adına çeşitli hediyeler verdi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

ÇOLLAKU: KOSOVA EMİN ADIMLARLA AB YOLUNDA İLERLİYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibombahsegeljojobet girişHOLİGANBETjojobetParents In Collegecasibom girişcasibom giriscasibom