a

TÜRK DÜNYASI YILDIZLARI PRİŞTİNE’DE BULUŞTU

DSCN1565 DSCN1569 DSCN1578 DSCN1579 DSCN1582 DSCN1592 DSCN159923 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı kutlamaları çerçevesinde Priştine’de Türk Dünyası Yıldızları konseri düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kosova Hükümeti’nin destkleriyle düzenlenen konserde Altaylardan Balkanlara kadar geniş bir coğrafyadan gelen sanatçılar ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Orkestrası davetlilere eşsiz bir gece yaşattılar.

Gençlik ve Spor Sarayı Kırmızı Salonu’nda gerçekleşen konsere, Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Meclis Başkan Vekili Fikrim Damka, Milletvekili Müfera Şinik, Sağlık Bakan Yardımcısı Kadir Hüseyin, KGG Komutanı General Rahman Rama, Vetevendosje Genel Sekreteri, Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Türkiye’nin Kosova Başkonsolosu Selen Evcit, Türksoy Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş Kosova’da görev yapan Türk askeri ile çok sayıda sanat sever katıldı.

23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı Tertipleme Komitesi Başkanı ve  Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar konser öncesi yaptığı konuşmada, sanatın ve kültürün gücüne inandıklarını belirterek amaçlarının geçmiş nesillerden alınan mirası geleceğe taşımak olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç da, “geçmişten gelip bu topraklarda varılığını devam ettiren ve kültürüyle, diliyle gelecekte de varlığını sürdürecek olan Kosova Türkleriyle inşallah daha nice 23 Nisanlar kutlayacağız. Bizler Türkiye Cumhuriyeti olarak Kosova Türklerinin birliğine, bütünlüğüne verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak bu önemli bayramda sizlerle olmaktan büyük mutluluk duymaktayız” dedi.

Türksoy Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş ise, konserin hem Türk kültürünün zenginliğini, çeşitliliğini göstermiş olacak hem de Altay Dağları’yla, Tanrı Dağlarıyla Balkan Dağları’nın ve burada yaşayan toplumların kardeşliğini ve kültürel ortaklığını göstermiş olacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Gagauz Yeri ve Moğolistan’dan gelen sanatçılar solo eserler icra ettiler.

Konser öncesi Bakan Yağcılar, Büyükelçi Kılıç Türk Dünyası ressamlarının eserlerinin yer aldığı sergiyi gezdi./kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

TURİZM FUARINA DÜŞÜK KATILIM

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş