a

İSTANBUL ÖĞRETMENLERİNDEN PRİŞTİNELİ TÜRK ÖĞRENCİLERİNE BÜYÜK JEST (VİDEO)

okul1 okul2 okul3 okul4 okul6 okul7 okul8Önce sınıfları gezdiler, öğrencilerle  tek tek buluştular. Onları okşadılar, isimlerini sordular,  onlarla  sohbet ettiler. Samimi bir hava oluştu…

Priştine’de ilköğretim düzeyinde Türkçe eğitim yapılan tek okul konumundaki “Elena Gjika” ilköğretim okulu Türk öğretmen ve öğrencileri,  bügün İstanbul’dan gelen öğretmenleri ağırladı.

İstanbul “Şükran Karabelli” ile Priştine “Elena Gjika” ilkokulları arasında kardeş okul projesinin hayata geçirilmesi amacıyla Priştine’ye gelen İstanbullu öğretmenler,bugün heyecanlı anlar yaşadı. Türk öğrenciler konuk öğretmenlere program hazırlayarak, Kosova’da da her yıl derin hürmetle yad edilen   Çanakkale şehitleri ile ilgili oratoryumu, ardından da İstiklal Marşı şiirinin kıtalarını okudu.

Kosova’da olmanın verdiği heyecanı gizleyemeyen öğretmenlerden  Canan  Ayşe Öztunalı  Kosovaport’a yaptığı açıklamada, kardeş okul projesinin planlama aşamalarını anlattı. Ocak ayından beri çocuk ve insan ağırlıklı  bir proje geliştirmeyi planladıklarını, projenin  merkezinde de Balkanların  olması, bu çerçevede de Kosova’da eğitimle ilgili projenin şekillenmeye başladığını kaydeden öğretmen Canan  Ayşe Öztunalı,  bir grup öğretmen tarafından başlatılan  kardeş okul  projesi konusunda karar kıldıklarını belirtti. Kardeş okul projesinin başlangıç aşamasında  Priştine “Elena Gjika “ ilköğretim okulunu  ziyaret ettiklerini kaydeden öğretmen Öztürk,  ebeveynlerin de projeyi  gönülden destekleyerek, bilgisayar, projektör gibi cıhazlar temin ettiklerini söyledi.

Öğretmen Canan  Ayşe Öztunalı, “burada bizi  bekleyen Türk çocukları ve Türk insanı var. Bu bir kıvılcım, inşallah alevleşir. Daha çok okul, daha çok çocuk, ebeveyn. İstanbul’da gördüğümüz eğitim seviyesini buraya taşımayı düşünüyoruz. Yapılabilecek bir proje. Geç geldiğimiziçin afedin” ifadelerini kullandı.

Priştine “Elena Gjika” ilköğretim okulu Türk Müdür Yardımcısı Agnesa Raşit Globoder de Kosovaport’a yaptığı açıklamada, kardeş okul projesiyle ilgili olarak 1 aydan bu yana  İstanbul “Şükran Karabelli” ilkokulu öğretmenleriyle temasta olduklarını ve projeyi büyük bir menuniyetlikle karşıladıklarını belirtti. Konuk öğretmenlerin  buradaki eğitim eksikliklerinin mevcut olduğunu bilerek, okula 3 yazıcı, 3 projektör, 3 laptop ve 3 harita getirdiklerini kaydeden Agnesa Raşit Globoder, iki okul arasında yapılacak  işbirliğinden dolayı  son derece mutlu olduklarını vurguladı. /kosovaport/

[youtube width=”300″ height=”250″ video_id=”3ZDeP9aoNFU”]

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

LÖSEMİ TEDAVİSİ GÖREN GENÇ KIZ İÇİN YARDIM KONSERİ DÜZENLENDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel