a

“NEWKOBALKAN” KOSOVA’DA YERLİ ÜRETİMİN KORUNMASINI TALEP EDİYOR (VİDEO)

4 1 2 Kosova ve Balkanların  en büyük Konveyör Band üreticisi   NewkoBalkan şirketi, Kosova Hükümeti’nden yerli üretimin korunması için acilen yasal çözümlere gitmesi talebinde bulundu.

Priştine’de düzenlenen basın toplantısında NewkoBalkan yetkilileri, Kosova’da yerli üretimin korunması mekanizmalarının eksikliğinden şikayetçi oldu. Yasal düzenlemelerin yerli üretimi  aksattığına dikkat çekilen basın  toplantısında, yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılması gerekçeleri rakamlarla anlatıldı.

2005 yılında Özerler  Holding  tarafından “spin-off  special” yöntemiyle Kosova Özelleştirme Ajansı’ndan  6 milyon Euro karşılığında satın alınan NewkoBalkan şirketi,  “Made in Kosovo”  menşeli  Konveyör Band, V-Kayışı ve Kord Bezi üretiyor. NewkoBalkan’nın  Kosova’nın güneyinde yer alan Suhareka şehrindeki  tesislerinde üretilen ürünler, Avrupa, Kuzey Afrika ve  Orta Asya ülkeleri ile Türkiye’ye ihraç ediliyor. 300 işçinin çalıştığı NewkoBalkan,  yeni yatırımları ve modernelşetirdiği  üretim  kapasiteleriyle , Kosova ekonomisine büyük katkılar sağlıyor.  NewkoBalkan ,  daha da büyümesi  ve ülke ekonomisine  kazınımlar getirmesi için Kosova yasalarında bazı değişikliklerin yapılmasını şart buluyor NewkoBalkan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Merve Özer Yılmaz, Kosova ekonomisinin güçlenmesi için olmazsa olmaz olarak nitelediği yerli üretimin korunması ve teşvik edilmesini arzuladıklarını, dolayısiyle bu amaca engel olan yasal düzenlemelerin yapılmasının  büyük bir gereksinim olduğuna işaret etti.  Merve Özer Yılmaz, Kamu İhale Yasası’ndaki bir yanlışın düzeltilmesiyle, Kosova ekonomisine şirket olarak çok daha büyük katkı sağlayabileceklerini kaydetti. Söz konusu yasadaki hatalı ibarenin, yerli üretimi, ithal ürünler karşısında korumasız bıraktığına işaret eden NewkoBalkan yetkilisi Yılmaz, basın toplantısının ardından Kosovaport’a yaptığı açıklamada “ yabancı yatırımcı olmamaıza rağmen, kendimizi  tamamen yerli üretici olarak hisediyoruz. Kosova’da yerli üreticinin desteklenmesini arzuluyoruz. Kosova Elektrik Kurumu  ile kamu ihaleleri yoluyla iş yapan bir kuruluşuz.Bu ihalelerde yerli üretici olarak fiyat koruma kanununun  ivedilikle düzeltilmesini istiyoruz. Mevcut kanun yüzde 15 fiyat korumasını,  hem yerli üreticiye hemde yerli itihalatçı kuruluşlara getirmekte.Dolayısiyle yerli ve yabancı üreticinin bir farkı kalmıyor. Kanunun bize pozitif bir etkisi olmuyor. Bu konunun ivedilikle düzeltilmesini istiyoruz. Yani fiyat korumasının yerli ithalatçı firmaları değil yerli üreticiye yçnelik olmasını arzuluyoruz ” ifadelerini kullandı.

Taleplerinin yerine getirileceğinden umutlu olduklarını sözlerine ilave eden Merve Özer Yılmaz, Kosova’da karşılaştıkları sorunların hep aşıldığını, bu sorunun da ortadan kaldırılacağını umut ettiklerini belirtti.

Kosova’ya  manevi değer verdiğini önemli miktarda  yatırım yapmakla kanıtlayan  NewkoBalkan şirketi, yılda 600 kilometre Konveyör Band üretiyor. /kosovaport/

[youtube width=”300″ height=”250″ video_id=”qoKeW5U7wj8″]

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MALTA,VİZE MUAFİYETİ SÜRECİNDE KOSOVA’YA DESTEK VERECEK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel