a

BÜLENT ARINÇ PRİZRENLİLERLE BİRARAYA GELDİ

Bülent Arinç

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, “Türkiye şimdi sözü dinlenir, dünyada kimin başı sıkışsa bize geldiği bir ülke haline geldi. Geçmişte çevremizde onlarla ilgilenemiyorduk, bize uzanan ellerini karşılıksız bırakıyorduk” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen yemeğe katıldı. Bir konuşma yapan Devlet Bakanı Arınç, “Bu güzel ve seçkin kitlenin içinde, ‘Seçimlerde oyunuzu şuraya verin’ demekten haya ederim. Sizin vereceğiniz karar, başımızın üstündedir. Biz böyle çalışıyoruz. 8.5 yıldır milletimize böyle hizmet veriyoruz. Çok şükür, güçlü ve istikrarlı bir hükümetimiz var. Bu istikrarın devam etmesi demek, bu hizmetlerin büyümesi ve artması demektir. Ancak
karar ve takdir elbette sizlerin olacaktır. Daha iyisi, daha büyüğü, daha gayretlisi, daha yücesi varsa bizimle mukayese edin, kararınızı ona göre verin” ifadelerini kullandı.

“ESKİDEN BİZE UZANAN ELLERİ KARŞILIKSIZ BIRAKIYORDUK”
Kosova ile Türkiye arasında çok kuvvetli ilişkilerin kurulduğunu ifade eden Arınç, “Bu yıl, Balkan Savaşları’nın 100. yılıdır. Bize acı, bozgun yaşatan, Balkan Savaşları’nı çok farklı duygularla hatırlıyoruz. Artık, Türkiye Cumhuriyeti toprakları içinde güçlü bir devlet ve hükümet var. Eskiden kader birliği yaptığımız kardeşlerimizin mutluluğu için çalışıyoruz. Hükümetimizin güçlü bir dış politikası olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun temel nedeni, tarihi gücüdür. Türkiye şimdi sözü dinlenir, dünyada kimin
başı sıkışsa bize geldiği bir ülke haline geldi. Geçmişte çevremizde onlarla ilgilenemiyorduk. Bize uzanan ellerini karşılıksız bırakıyorduk. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Daire Başkanlığı’nı kurduk. Artık her ülkenin ayrı bir masası var. Kosova’da ne oluyor? Sorunlar nelerdir? Bunların hepsini biliyor ve çözüm üretiyoruz” diye konuştu.

“DÜNYANIN NERESİ OLURSA OLSUN ARTIK TÜRKİYE, ŞEFKAT ELİNİ O ÜLKEYE GÖTÜRÜYOR”
Devlet Bakanı Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çok şükür, artık inanç ve soydaşlık bağıyla bağlı olan bu insanlara uzanacak bir elimiz var. Batı Trakya’daki Türklerin, Kosova, Hırvatistan, Bosna Hersek’ten her yerde gücümüzü ve maddi imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bosna Hersek ve Kosova’daki Türklerin teminatı, Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Geçmişte ‘vatan millet Sakarya, aslanlar, kaplanlar’, günü kurtarmak için konuşulur, el sallanırdı. Yaptığımız her çalışma, Balkanların yüreğini ferahlatıyor. Dünyanın her yerinde
Türkiye İş Birliği ve Kalkınma Ajansı’nın (TİKA) eserlerini görmek mümkün. TİKA’ya 1 katrilyon liralık bütçe verdik. Dünyanın neresi olursa olsun Türkiye’nin şefkat elini o ülkeye götürüyor.”
Dışişleri Bakanlığı ve TİKA’nın yurt dışındaki vakıf eserlerini ihya etmek için çalıştığını belirten Başbakan Yardımcısı Arınç, “Arnavutluk ve Kosova’da tarihi mirasın projelerini hazırlıyoruz. Biz bunları en kısa sürede onaracağız. 1. Murad’ın yadigarı olan kardeşlerimizin eserlerini bakımsız bırakmak bizim işimiz değil. Hepsini ayağa kaldıracağız” dedi.
Devlet Bakanı Arınç, bu yıl sonuna kadar THY’nin küçük uçaklarıyla başta Bulgaristan olmak üzere Prizren’e uçmanın mümkün olacağını müjdeledi. Arınç, Bosna Hersek’teki Ayvaz Dede Şenlikleri’ne katılmak için bir ahdinin olduğunu ifade ederek, “Ayrıca Mamuşa’yı da görürsem gözüm açık gitmeyecek” diye konuştu.
Programda Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Zahit Kuruşa, Devlet Bakanı Arınç’a bir plaket verdi.
Öte yandan Devlet Bakanı Arınç, Vakıf Gayrimenkul Değerleme A.Ş.’nin Bursa Bölge Müdürlüğü’nün açılışını da yaptı./İHA/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

YIL SONUNA KADAR KARADAĞ İLE 3 ANLAŞMA İMZLANABİLİR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel