a

TÜRKÇE EĞİTİMİN YAPILDIĞI “ELENA GJİKA” İLKÖĞRETİM OKULUNDA İKİNCİ YARI START ALDI

2015/2016 Eğitim Öğretim yılı ikinci dönemi ,  Priştine “Elena Gjika” ilköğretim okulunda da  sorunsuz başladı.

Priştine’de  Türkçe ilk öğretimin yapıldığı tek okul konumdaki “Elena Gjika” ilköğretim okulu Müdür Yardımcısı Agnesa Raşit Globoder Kosovaport’a yaptığı açıklamada, Priştine  genelinde ilk ve orta düzeyde eğitim veren tüm okullarda 2015/2016 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin  düzenli şekilde start aldığını belirtti.  Öğrencilerin  kış tatilinin ardından derslere kaldığı yerden devam ettiklerini  kaydeden Agnesa Raşit Globoder, ikinci dönem için tüm hazırlıkların tamamlanmasıın ardından bugün bu okulda Türkçe eğitim gören  öğrencilerin, sayı eksiği olmadan  eğitim yılının ikinci yarısına başladıklarını söyledi. Okulda ısıtma durumunun iyi olduğunu da sözlerine ekleyen  Müdürü Yardımcısı Agnesa Raşit Globoder,  “  2015/2016 öğretim yılının ilk yarısını Türk öğrencileri  4. 90 gibi ortalama not ile tamamladı. Gururla belirtmeliyim ki hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz açısından başarılı ilk yarı tamamlandı. Her hangi bir sorunumuz yok. İlk yarının başında öğrenci sayısının artması üzerine gözlenen  kitap eksiği de çok önce giderildi. Umarım öğrencilerimiz ikinci dönemde de başarılı olurlar” ifadelerini kullandı.

“Elena Gjika” ilköğretim okulunun Türk öğrencileri, Aralık ayında Eskişehir’de düzenlenen Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları’nda Kosova’ya ikinciliği kazandırmıştı. / kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

TELEFON KOD NUMARASI İÇİN BAŞVURU YAPILDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş