a
b
b

TRT ULUSLARARASI MEDYA EĞİTİM PROGRAMI ANTALYA’DA BAŞLADI

12342572_178524569162343_4411889203563271781_n 12346380_178560872492046_2786247791402690155_nTRT’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği “Uluslararası Medya Eğitim Programı”, Antalya’nın Kemer ilçesindeki  başladı.

14 Aralık’a kadar sürecek eğitim programına Kosova dahil olmak üzere 47 ülkeden 115 medya mensubu katılıyor.

Programda, yurt dışından gelen medya çalışanlarına mesleki konularda katkıda bulunmak amacıyla, TRT’nin yayıncılık alanındaki bilgi, birikim ve tecrübesi aktarılacak.

Programın açılışında konuşan TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Asya Pasifik Yayın Birliği ve Avrupa Yayın Birliği gibi kuruluşlara bağlı birçok kamu ve özel yayın temsilcilerinin katıldığı eğitim programının, aslında bir bilgi ve tecrübe paylaşım programı olduğunu söyledi.

Göka, eğitim merkezi olma işini önemsediklerini belirterek şöyle devam etti: “Teknoloji, hakikaten baş döndürüyor. Ne zaman, hangi şeye yetişeceğimizi gerçekten şaşırıyoruz. Yine de teknolojik gelişmelerin gerisinde kalmamak için var gücümüzle çaba sarf ediyoruz. Bunu, zaman zaman kısıtlı bütçelerle yapıyoruz. Zaman zaman bir vizyon açarak mümkün olduğu kadar yatırımı genişleterek bu teknoloji yarışında geri kalmamaya, hatta biraz ön almaya gayret ediyoruz.”

Medyanın çok önemli bir güç olduğuna dikkati çeken Göka, “En azından bu dünyadaki bilgi dağıtma işini, haber dağıtma işini, artık tekel haline gelmiş birçok kurumdan kurtarıp hep birlikte bir üretim gerçekleştirelim” değerlendirmesini yaptı.

14 televizyon kanalı, 5 ulusal, 5 bölgesel, 3 uluslararası ve 3 yerel radyo istasyonu, trt.net.tr ve trt.world.com ile 41 dil ve lehçede yayın, teleteks yayını, basılı yayınları, dijital dergileriyle Türkiye ve dünyaya yayın yapan TRT’nin, 51 yıllık kurumsal tecrübesi çeşitli başlıklarla aktarılacak.

Eğitim programı sonunda, katılımcılara sertifika verilecek./kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

EĞİTİME ANLAMLI KATKI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom güncelcasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCEL