a

TÜRKİYE’DE DEPREM

Kütahya'da Deprem

Merkez üssü Kütahya Simav olan ve büyük panik yaratan 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.Depremde 2 kişi yaşamını yitirdi,çok sayıda yaralı var.

Türkiye’de Kütahya’nın Simav ilçesinde, 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem, birçok ilde hissedildi ve neredeyse Türkiye’nin yarısı sallandı.

2 Kişi Öldü, 85 Yaralı Var
Depremde 2 kişi hayatını kaybetti, 1’i ağır 85 kişi de yaralandı.

Hisarcık ve İnegöl’de ise deprem nedeniyle kalp krizi geçiren 2 kişi öldü.

Kızılay, deprem bölgesine yardım için yükleme çalışmalarını başlatırken, Afet ve Acil Durum Merkezi de, ekiplerini Simav’a yönlendirdi.

Büyüklüğü 5.9, Derinliği 5 Km.
Kütahya’nın Simav ilçesindeki deprem saat 23.15 sıralarında meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre, 5.9 büyüklüğündeki deprem yerin 5 kilometre derinliğinde…

Artçı Sarsıntılar Sürüyor
Bu sarsıntının ardından 23.25’te 4.6 büyüklüğünde ikinci bir deprem 00.21’de ise 4.5 büyüklüğünde üçüncü artçı deprem meydana geldi.

Bölgede artçı sarsıntıların 50’yi geçtiği ve sarsıntıların şiddetinin gittikçe düştüğü belirtiliyor.

16 İlde Hissedildi
Deprem Kütahya’nın yanısıra komşu illerde, Ankara, İstanbul,Eskişehir, Antalya, Aydın, İzmir, Sakarya, Yalova, Konya, Edirne, Bandırma, Uşak, Balıkesir, Afyonkarahisar, Bursa ve Çanakkale’de de hissedildi.

Simav’da 19 yaşındaki Hüseyin Oran panik sebebiyle pencereden atlayarak, 80 yaşındaki Hüseyin Akılkan ise üzerine kolon düşmesi sonucu öldü.

2 Kişi Kalp Krizinden Öldü
Kütahya Hisarcık’ta 90 yaşındaki Halil Yıldırım ile Bursa İnegöl’de 75 yaşındaki Müyesser Pehlivan da kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Depremden sonra Simav’da elektrikler kesildi, çok sayıda bina hasar gördü.

Çok Sayıda Bina Hasar Gördü
Depremin merkez üssü Simav’da, eski köyevlerinin çoğunun hasar gördüğü gelen bilgiler arasında.

Pazarlar ilçesinde ise bir camii minaresinin yıkıldığı ve bazı evlerde çatlaklar oluştuğu bildiriliyor.

“Hasarlı Evlere Girmeyin” Uyarısı Yapılıyor
Yetkililer vatandaşları, hasarlı evlere girmemeleri konusunda ise uyarıyor.

Ekipler ve yetkililer deprem bölgesine hareket ederken, Kızılay da, tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde.

Kızılay’ın battaniye ve çadır yardımları bölgeye ulaştı, seyyar mutfaklar oluşturuldu. Arama kurtarma ekipleri de bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

TİRAN BELEDİYE BAŞKANLIĞIYLA İLGİLİ TARTIŞMALAR KIZIŞIYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş