a

KERRY SIRBİSTAN’DA PRİŞTİNE-BELGRAD DİYALOGUNU DEĞERLENDİRDİ

ABD Dışileri Bakanı John Kerry, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) toplantısının yapılacağı Sırbistan’a geldi. Başkent Belgrad’a gelen Kerry burada Sırbistan Başbakanı Aleksandr Vucic ile görüştü.

Kerry, Sırbistan Başbakanı Vucic’i Avrupa Birliği yolunda gerçekleştirdikleri reformlar ve katettikleri yoldan dolayı tebrik etti. John Kerry, ” Sizin, AB yolunda attığınız adımlardan dolayı kutluyorum. Bu yolda oldukça seri adımlar attınız, ülkenizin ekonomik açıdan gelişmesi ve halkınızın refahı açısından bu atılan adımları destekliyoruz” dedi.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı, Sırp Hükümetinin Kosova ile gerçekleştirdikleri dialoga da değindi. John Kerry, ”Kosova hükümeti ile geliştirilen ilişkilerden dolayı Sayın Vucic’e takdirlerimi iletiyorum. Geçmiş geçmişte kaldı şimdi daha iyi bir gelecek ve insanların daha müreffeh bir yaşama sahip olmaları adına adımlar atmalıyız. ” ifadesini kullandı.

Sırbistan Başbakanı Aleksandr Vucic de yaptığı konuşmada AGİT toplantısının Belgrad’da yapılıyor olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Vucic, AB yolunda atılan adımlarda Amerika’nın gösterdiği destek ve ikili ilişkilerin geliştirilmesinde ki katkılardan dolayı Kerry’ye teşekkür etti./haberler.com/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

GENERAL RAMA TÜRKİYE’DE

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş