a

SEN EŞİTTİR BEN 2 KONSERİ 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’NDE

11214714_10153658188784618_8799660730158077188_n10302460_10153658193004618_1647856817531152782_nEngellilere yönelik ”Sen eşittir Ben” projesi çerçevesinde ikincisi düzenlenecek olan konser  3 Aralık 2015 Dünya Engelliler Günü’nde Prizren ”Xhemajli Berisha” Kültür Evinde gerçekleşecek. Bu anlamlı konser öncesinde Proje sahibi Shemsedin Sajhadi son hazırlıklarla ilgili sorularımızı yanıtladı.

-Konser günü ile ilgili detaryları alabilir miyiz ?

Geçen sene 1. gerçekleştirilen proje, yoğun ilgi ve güzel tepkiler nedeniyle 2. defa gerçekleştirme kararı alınmıştır.

Geçen yıla nazaran, bu yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde konser tarihi kesinlenşmiştir.

Sen eşittir Ben projesi engellilerin sanat açısından engelsiz olduğunu kanıtlamak için ve engelli kardeşlerimizin de sahne heyecanını yaşaması için gerçekleştirilen projedir.

-Hazırlıklar tamamlandı mı ?

Mayıs ayından beri çalışmaları başlamış olan konserimizin hazırlıkları tamamlanmıştır. Kahkaha ve hüznü bir arada barındıran projenin gerçekleşmesini heyecanla bekliyoruz.

-Kaç eğitmen kaç engelli ile çalıştı?

Sekiz eğitmen on engelliyle çalıştı. Başarması zor olan bu çalışmaların, emeği geçen saygıdeğer eğitmenler: Asena Kantarcı, Egzon Krasniqi, Rea Grazhda, Tuncay Laloş, Fatih Qukiqi, Enis Konga ve Dennan Gjergjizi’ye teşekkür ederim.

-Konserde bizi neler bekliyor ?

Konserde engelli kardeşlerimiz gönüllü sanatçılarımızla birlikte, değişik sanat dallarında performans sergileyecekler. Bu performanslar, onların sanat açısından engelsiz olduğunu kanıtlayacak ve #engelsizsiniz sloganıyla halkımızı bilinçlendirecektir.

Konser ücretsiz olacak./kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

THAÇİ’DEN RUSYA’YA ELEŞTİRİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş