Savaşın kapıda olduğu 1999’un Ocak ayında bir çocuk dergisiyle merhaba demek önemli de, adına Türkçem deyip günyüzü görmek bir cesaretti.
Ve Türkçem 180’ninci sayıya ulaştı. Sabırla, maddi açıdan sıfır şartlarda bile pes etmeden yola devam dedik.
Bu topraklarda özgün edebiyatın nöbetine duralım dedik. Değerlerimize sahip çıkalım dedik. Ona yarınları kazandırmak için bir nebze olsa biz de katkı sunalım dedik.
Çocuklara edebiyatı sevdirmek uğruna elimizden geldiğince çaba harcadık. Yeni şair yazarların kazandırılması için sayfalarımızı ardına kadar açtık.
Tüm bu yıllar süresince bu yolda bizleri siz saygıdeğer öğretmenler, öğrenciler, yazar, şair, sanatçı dostlarımız hiç yalnız bırakmadınız. El ele olduk, gönül gönüle olduk, zor günlerimizde, devam edip etmeme konusunda bizi hep yüreklendirdiniz.
Özellikle son yıllarda içerik olarak edebiyata daha bir ağırlık verdik. Edebiyatımız da zor bir dönemden geçiyor. Onu bulunduğu konumdan çıkarıp daha bir olumlu duruma dönüştürmek için herkesin el atması gerekiyor. Biz Türkçem dergisi olarak gücümüzün yettiği oranda bu yönde katkımızı mutlaka vermeye özen gösteriyoruz.
Türkçem dergisi olarak daha başladığımız, günyüzü gördüğümüz 1999 yılından bu yana çocuk edebiyatı alanında aşama sağlamış, özel katkılar sunmuş, bu edebiyat dalının gelişmesine yürekli çalışmalar kazandırmış yazınerlerine Türkçem Dergisi yılın ödülünü verdik. Ödülü Türk Dünyasına da taşıdık. Türk Dünyası Edebiyatı bütünlüğüne bir tuğla da biz koymuş olalım diyerekten…
Türkçem dergisi bundan böyle de kendi amaçları doğrultusunda, Balkanlarda anadil zevkini sürdürmek doğrultusunda yol almaya devam edecektir. Kardeş edebiyatlarla gönül bağlarını daha bir perçinleştirmeye yönelik çalışmalar içinde olmaya devam edecektir. Türkçem dergisi illa ki Kosova’daki Türkçe’ye zenginlik katmak için çabalarını yoğunlaştıracaktır. Türkçe eğitimin daha bir olumlu konuma varması için her tür etkinlik içinde olma kararlılığını sürdürecektir.
Türkçem’e bir şekilde omuz koyanlara, destek verenlere, onun yarınlara doğru emin adımlarla ilerlemesine katkı sunanlara, ‘bu dergi illa ki yaşatılmalı’ diyenlere selam olsun.
Türkçem ancak ve ancak sizin eserlerinizle zengin içerik kazanacak, zevkle okunan bir dergi olmaya devam edecektir. Bu yüzden her tür eserlerinizi göndermeye devam edin.
Bir sonraki sayıda birlikte olma dilekleriyle, sağlıklı, huzur ve başarı dolu günler dileriz./Z.Beksaç/
BALKAN TÜRK MÜZİĞİ KONSERVATUARI’NDA AHMET İĞCİLER ANILDI
BALKANLAR’IN GELECEĞİ TİCARETLE ŞEKİLLENECEK
İSTANBUL EĞİTİM ZİRVESİ 2024 DÜZENLENİYOR
ÜSKÜP’TEKİ FESTİVALDE TÜRK ÇAYI TANITILDI
HIRVATİSTAN SAĞLIK BAKANI BEROS YOLSUZLUK ŞÜPHESİYLE GÖREVDEN ALINDI