a

MECLİSTEKİ ŞİDDET SOKAKLARA SIÇRADI (VİDEO)

12255194_1700143756892372_367928932_o 12255338_1700143763559038_481643519_o Muahelefet tarafından biber gazı sıkılması ile göz yaşartıcı  atılmasının ardından meclis genel kurul çalışmalarının başka bir salonda devam etmesi üzerine, Vetëvendosje Hareketi’nin öncülüğündeki diğer iki muhalefet partisi seöpatizanları meclis binasının arka girişinde toplandı.

Sırp Beleiyeler Topluluğu ile  Kosova ve Karada Sınır Anlaşmaları’nın geçersiz sayılmasını talep eden göstericiler, b,r süre sakin eylem düzenledi. Milletvekillerinin kullandığı  girilşin yer aldığı Meclis arka bölümündeki  avluya eylemcilerin firmesini engelemek amacıyla Kosova polisi ek önlemler aldı. Etten duvar ören polis, göstericilerin meclis avlusuna  girmesini  önledi. Hükümet karşıtı slogan atan göstericiler, meclis binasını taş yağmusuruna tuttu. Muhalefetin katılmadığı salonda meclis genel kurulunun engellenmesi için meclisin camlarınım kıran göstericiler, polis kordonuna boya attı. Polis göstericilere göz yaşartcı bomba ile karşılık verdi. Meclisin arka bölümündeki “Adem Jashari” meyadanı bir anda savaş alanına döndü. Göstericler  polislere taş, polisler de göstericilere göz yaşartcı attı.  Gerginlik giderek arttı. Polis harekete geçerek, göstercilerine üzerine yürüdü. Göstericiler ara sokaklara kaçıştı. Protesto gösterisinde bir kaç polis ile göstericinin yaralandığı öğrenildi./kosovaport/

[youtube width=”300″ height=”250″ video_id=”PLznQOC3Rg4″]

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MUHALEFET GÖZ YAŞARTICI GAZDAN VAZGEÇMİYOR (VİDEO)

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel