a

KOSOVALI BİLİM HEYETİ BURSA’DA

Bilim kurumları, arşiv, müze ve kütüphanelerde incelemelerde bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Kosovalı bilim adamları, Ankara ve Konya’nın ardından Bursa’da ziyaretlerde bulundu. 40 kişiden oluşan bilim heyeti, 2 günlük çalışma ziyaretinin ardından İstanbul’a geçerek Türkiye programını tamamlayacak.

Kosova Albanoloji Enstitüsü’ne bağlı çalışan bilim adamları, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ağırlandı. Kayhan’daki Döner Sofrası adlı mekanda misafir heyet ile buluşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Türk İslam Medeniyeti’ne ait eşsiz eserlerin İstanbul’un ardından Bursa’da yoğunlaştığını hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın tarihi ve kültürel miras alanındaki zenginliğinin dünya sahnelerine taşınması için köklü bir restorasyon süreci başlattıklarını ve tamamlanan projelerle Bursa’yı Osmanlı’nın kurduğu tarihi semtlerle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne aldırdıklarını belirten Başkanvekili Karlık, Balkan ülkelerinde de benzer çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bursa’da ne varsa Balkan ülkelerinde de onun olmasını istediklerini, oradaki halkın gerçek kimliğini bulması için Bursa ve Türkiye olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Başkanvekili Karlık, “Gerçek kimliğimizi yakaladığımız an, önümüzde hiç kimse duramaz. Onun için geçmişimize sahip çıkıyoruz. Onun için ecdat yadigarı eserleri restore ederek geleceğe taşıyoruz” dedi.

Kosovalı heyet adına konuşan Albanoloji Enstitüsü Müdürü Dr. Hysen Matoshi ise, gösterilen misafirperverlik nedeniyle Başkanvekili Karlık’a teşekkür etti. Matoshi, Bursa’nın derin tarihi birikiminin enstitü çalışanları için eşsiz bir kaynak vasfında olduğunu vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Dr. Hysen Matoshi’ye İznik çinisinden vazo hediye etti. Karlık, Kosovalı heyetin gezisine iştirak eden Atatürk Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Şaban Kabak da Yeşil Türbe figürlü çiniden maket takdim etti./İHA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÖNEMLİ DESTEK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom girişjojobet girişjojobet giris