a

MAMUŞA BELEDİYESİ’NDE KAMU BORÇLARININ SİLİNMESİ

Kosova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı  Atifete Jahjaga tarafından 07.08.2015 tarihinde YK–019–2015 sayılı Kararname ile ilan edilen, YASA No. 05/L -043 KAMU BORÇLARININ BAĞIŞLANMASI YASASI ve 00/2015 Bağış Prosedürlerini Gösteren Yönergeye göre Mamuşa Belediyesi bu Kanundan yararlanacak vergi mükeleflerin listelerini yayınlamaktadır.

Mamuşa Beldiyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu Kanuna dayanarak , 31 Aralık 2008 yılına kadar, Devlet ve Kamu Kurumlarına olan borçlarının şu şartlar altında silineceği belirtildi:

1.1 1 Ocak 2009 yılı 31. Aralık 2014 yılları dönemine kadar tam olarak yükümlülüklerini ödemeleri tamamlamaları, daha sonra 31. Aralık 2008 süresine kadar toplam borç bağışlanması dışında bu kişiler, 1.Ocak 2009 yılı 31. Aralık 2014 yılları dönemine kadar para cezaları, ceza, faiz ve herhangi bir diğer yükümlülükten ve aynı zamanda anapara borcu zamanında ödememe hatasından kaynaklanan diğer herhangi bir yükümlülükten yararlanacak; veya

1.2. Devlet veya Kamu Kuruluşları, 1.Ocak 2009 yılından 31. Aralık 2014 yılına kadar taksitli borç geri ödemesi için anlaşma gerçekeleştirmeleri gereklidir. Daha sonra bu maddenin 1.2. alt paragrafı uyarınca anlaşamaya ulaşılması halinde, 31. Aralık 2008 yılına kadar toplam borcun bağışlanması dışında, 1.Ocak 2009 yılından 31. Aralık 2014 yılına kadar para cezaları da bağışlanacaktır. Bu paragraf altında borç ödemeleri

yapılması için gereken hususlar:

1.2.1. anlaşmanın akdedildiği tarihten itibaren tüzel kişiler için iki (2) yıl içinde; ve

1.2.2. anlaşmanın akdedildiği tarihten itibaren gerçek kişiler için üç (3) yıl içinde.

2. Ödenmemiş borçlar altında yatan borç (anapara) toplam miktarı 31. Aralık 2008, yılına

kadar bir (1) den yüz Euro (100) kadar düşük değeri ise bu maddenin 1. fıkrasının hükümleri uygulanmaz ve aynı borçlar otomatik olarak silinecektir.

3. Bu maddenin 1. paragraf hükümlerine bakılmaksızın 2008 yılı tarihinden önce hiçbir ödenmemiş borcu olmayan kişiler, ama 1.1. bendinde belirtilen koşullar altında 1.Ocak 2009 yılı ila 31. Aralık 2014 yılı arasında yükümlülüklerini yerine getirmek için karar veren kişiler, ceza faiz ve herhangi bir diğer yükümlülükten ve aynı zamanda anapara borcu zamanında ödeme hatasından kaynaklanan diğer herhangi bir yükümlülükten yararlanabilir veya 1. 2. Paragrafı altında koşullarla uygun yükümlülüklerini gerçekleştirmeleri kararını veren kişiler 1.Ocak 2009 yılından 31. Aralık 2014 yılına kadar cezalardan muaftır.

Yazılı açıklamada Mamaşularının daha fazla bilgi almak için Mamuşa Belediyesi Bütçe ve Finans Müdürlüğüne başvurabilecği belirtildi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

4 KASIM 2015 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş