a

KOSOVA’DA COŞKULU CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASI (VİDEO)

DSCN0071 DSCN0083 DSCN0086 DSCN0093 DSCN0065Kosova’da Cumhuriyetin  92’inci  yıldönümü verilen görekemli resepsiyınla kutlandı. Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi  Kıvılcım Kılıç tarafından verilen  resepsiyon  geniş katılımla gerçekleşti.

Kosova’nın en lüks restoranlarından birinde verilen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna  katılan davetlileri, Büyükelçi  Kıvılcım Kılıç, Askeri Ataşe Kurmay Yarbay Necdet Özdemir ile Kosova Türk Temisl Heyet Başkanı Kurmay Albay Saim Bağcı karşıladı.

Coşkulu geçen resepsiyona, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli, Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi,  Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Güvenlik Kuvvetleri Bakanı  Haki Kosumi, Çevre Bakanı Ferid Agani, milletvekilleri,  büyükelçiler,  iktidar ile muhalefet parti temsilcileri,  Kosova Anayasa Mahkemesi üyesi Altay Suroy, Priştine Belediye Başkanı Shpend Ahmeti, Mamuşa Belediye Başkanı ve KTAP Genel Başkanı Arif Bütüç, Kosova’da görev yapan Türk kurumlarından TİKA ve  Yunus Emre temsilcileri,  Kosova Barış Gücü KFOR bünyesinde görev yapan ülkelerin subayları,  EULEX  temsilcileri, polis yetkilileri, dini temsilciler, Kosova’da görev yapan Türk askeri ile Türk polis mensupları katıldı.

Kosova ve Türk kurum ile kuruluşları temsilcilerini bir araya getiren resepsiyon, Türkiye ve Kosova Milli Marşları’nın  çalınmasıyla başladı. Ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan Büyükelçi  Kıvılcım Kılıç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajını İbgilzce okudu  , aynı dildekendi konuşmalarını da yaptı.

Katılımcıların, bugün borçlu olduğumuz  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve tüm şehitleri minnet ile anarak en içten dileklerle  Cumhuriyet’in 92’inci yıldönümünü kutlayan Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç,Türkçe konuşmasında Kosovalı Türklere seslenerek şu ifadelere yer verdi:

“Kosova’daki Türk toplumu, Türkiye ile Kosova arasındaki dostluğun ve kardeşliğin en değerli köprülerindendir. Sizler Kosova’nın bağımsızlık sürecinde ve sonrasında ülkenin kalkınması ve sıkıntılarının aşılmasına katkılar sağladınız.Kosova kurumları  ile bütünleştiniz. Balkanların çok kültürlü, çok etnili bu güzide ülkesi Kosova’da tüm topluluklarla barış ve huzur içinde hayatın her alanına çok değerli katkılar sundunuz, sunuyorsunuz. Kosova ile Türkiye arasında her alanda güçlenerek devam eden ilişkilere farklı boyutlarıyla büyük bir değer katıyorsunuz. Tüm bunlardan dıyduğumuz memnuniyeti bu vesileyle belirtmek isterim. Bizimle birlikte cumhuriyet çoşkusunu paylaştığınız için teşekkürlerimi sunarım.”

Resepsiyona katılan Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli Kosovaport’a yaptığı açıklamada,bu özel gecede Kosova Meclisi adına Türk vatandaşlarının Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Görkemli bir gecede yer almanın ayrı bir  mutluluk verdiğini belirten Veseli, Türkiye vatandaşları ile Kosova’nın Türk vatandaşlarını bir arada görmenin ayrı bir renk oluşturduğunu söyledi. İki ülke arasındaki ilişkilerin mükemmel olduğunu kaydeden Meclis Başkanı Kadri Veseli, “ Her geçen ilişkilerimiz giderek güçleniyor. Eğitim, Kültür , ekonomi ve diğer alanlarda ivme kazanan ilişkilerimizin daha da ileriye taşınacağını, iki dost ülke arasındaki işbirliğin daha da derinleşeceğine  inanıyorum” dedi.

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar da 92 yıl önce yeni bir devletin doğuşunuun gerçekleştiğini, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğunu anımsatarak, “ bu anlamda uzun bir mücadeleden sonra en başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının mücadelesiyle kazanılan bir cumhuriyet doğdu” ifadesini kullandı. Cumhuriyetin zamanla hem güçlendiğini hem de modernleştiğini, hem siyasi hemde ekonomik olarak güç kazandığını kayeden Bakan Yağcılar,diğer taraftan da  çoğu devlet ve uluslara örnek alınabilecek bir cumhuriyet oluşturulduğunu söyledi. Kosova Türkleri olarak bundan mutluluk duyduklarını ifade eden Mahir Yağcılar, Türkiye’nin, siyasi ve ekonomik açıdan güçlü bir devlet olmasından mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 92’inci  Cumhuriyet  Bayramı vesilesiyle verilen resepsiyona   700 kişi katıldı./kosovaport/

[youtube width=”300″ height=”250″ video_id=”jNXPF-x0UqM”]

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

FİSCHER SİNAN PAŞA CAMİSİNİ HAYRANLIKLA İNCELEDİ (VİDEO)

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş