a

MUHALEFET GERİ ADIM ATMAMAKTA KARARLI

Devlet kurumlarında işlevsiliğin sağlanılması yönünde Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga dün Başbakan İsa Mustafa ve Dışişleri Bakanı Hashim Thaçi’yle biraraya gelmişti. Aynı konuyu görüşmek üzere Jahjaga bugün muhalefet parti liderleriyle görüştü.
Cumhurbaşkanı Jahjaga’yla biraraya gelen muhalefet parti liderleri sergilledikleri tutumlarından geri adım atmayacaklarını, Sırp Belediyeler Birliği ve Karadağ ile sınırların belirlenmesi konusunda atılan imzaların geri alınmasınadek muhalefet ile aynı masaya oturmayacaklarını kararlı bir şekilde dile getirdiler.
Görüşme ardından açıklama yapan Vetvendosje Lideri Visar Ymeri, Sırp belediyelr Birliği ve Karadağ ile sınırların belirlenmesi konularında Brüksel’de taraflar arasında varılan anlaşmalardan Başbakan İsa Mustafa’nın attığı imzayı geri çekmesi istemini Cumhurbaşkanı Jahjaga’ya ilettiğini söyledi ve bu konuda taviz vermiyeceğinin altını çizdi.
Aynı düşünceyi paylaşan Kosovanın Geleceğine Ait İttifak Parti Lideri Ramush Haradinaj, Hükümet, polis ve savcılık aracılığıyla milletvekillerini durdurmak girişimlerine son vermeden Meclis oturumunun çağrılmasına anlam veremedi.
Sırbistan ile varaılan iki anlaşmanın fes edilmesi istemini dile getiren NİSMA Lideri Fatmir Limaj, ülkede gözle görülür bir krizin hüküm sürdüğünü ifade etti.
Muhalefet parti liderleri anlaşmalardan imzalar çekilmesze hükümet ile aynı masada oturmayacakları tutumunu yinelediler.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BAKAN YARDIMCISI GECAJ’A YUMURTALI PROTESTO

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel