a

ÜLKE LİDERLERİ MÜFTÜ NAİM TERNAVA’YI ZİYARET ETTİ

Priştine’de kılınan bayram namazınını ardından ülke liderleri Kosova İslam Birliği’ni ziyaret etti. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Meclis Başkanı, Başbakan ile siyasi parti temsilcileri Müftü Naim Ternava’nın Kurban Bayaramını kutladılar.

Her yıl geleneksel olarak, kılınan bayram namazının ardından ülke liderleri Kosova İslam Birliği Başkanı Müftü Naim Ternava’yı ziyaret ettiler. Ziyarette, barış ve insanlar arası dayanışma çağrısı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Atifete  Jahjaga,  Kurban Bayramı’nın huzur, hoşgörü, anlayış içerisinde geçmesini dileyerek, insanlar arası dayanışmanın artacağı, halkın birbirine yardım eli uzatacağı bir bayram olmasını temmeni etti.

Başbakan İsa Mustafa da, “Müftü Naim Ternava ve tüm müslüman halkın bayramını kutlarım. Bayramlar, barış, fedakarlık, inanç, güven aşılayan günlerdir. Bu zamanlarda,  sadece ülkemiz için değil tüm dünya için birlikte çalışmamız gerektiğini hatırlamalıyız” dedi.

Meclis Başkanı Kadir Veseli, Kosova’nın özgürlüğü için şehit düşenleri de unutmayarak, “bu günlerde ülkenin özgürlüğü için fedakarlık yapanları unutmamalıyız. Şehitlerimizi,  şehit ailelerimizi, gazilermizi unutmamalıyız. Ayrıca yöksul aileleri de unutmayıp yardım eli uzatmalıyız” ifadelerini kullandı.

Kosova Başpiskoposu Dode Gjergji, barış ve hoşgörünün önemine vurgu yaparak, fedakarlık olmadan bir gelecek düşünülemeyeceğini söyledi.

Vetevendosje Lideri Visar Ymeri, İnsanlar arası dayanışmanın arttığı bayramlarda birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

AAK Genel Başkanı Ramush Haradinaj ise, başta Müftü Naim Ternava olmak üzere tüm müslüman aleminin Kurban Bayramını kutladı.

Kosova İslam Birliği Başkanı Müftü Naim Ternava’yı ziyaret edenler arasında, Priştine Belediye Başkanı Shpend Ahmeti, NİSMA Ulusal Konseyi Başkanı Jakup Krasniqi ve AKR Genel Başkanı Behgjet Pacolli de yer aldı.

Pristine’de kilinan bayram namazinini ardindan ulke liderleri Kosova Islam Birligi’ni ziyaret etti. Basta Cumhurbaskani olmak uzere, Meclis Baskani, Basbakan ile siyasi parti temsilcileri Muftu Naim Ternava’nin Kurban Bayaramini kutladilar.

VT-TONIK

KABUL

Her yil geleneksel olarak, kilinan bayram namazinin ardindan ulke liderleri Kosova Islam Birligi Baskani Muftu Naim Ternava’yi ziyaret ettiler. Ziyarette, baris ve insanlar arasi dayanisma cagrisi yapildi.

Cumhurbaskani Jahjahga, Kurban Bayramı’nın huzur, hoşgörü, anlayış icerisinde gecmesini dileyerek, insanlar arası dayanışmanın artacağı, halkın birbirine yardım eli uzatacağı bir bayram olmasıni temmeni etti.

Basbakan Isa Mustafa da, “Muftu Naim Ternava ve tum musluman halkin bayramini kutlarim. Bayramlar, baris, fedakarlik, inanc, guven asilayan gunlerdir. Bu zamanlarda, sadece ulkemiz icin degil tum dunya icin birlikte calismamiz gerektigini hatirlamaliyiz” dedi.

Meclis Baskani Kadir Veseli, Kosova’nin ozgurlugu icin sehit dusenleri de unutmayarak, “bu gunlerde ulkenin ozgurlugu icin fedakarlik yapanlari unutmamaliyiz. Sehitlerimizi, sehit ailelerimizi, gazilermizi unutmamaliyiz. Ayrica yoksul aileleri de unutmayip yardim eli uzatmaliyiz” ifadelerini kullandi.

Kosova Baspiskoposu Dode Gjergji, baris ve hosgorunun onemine vurgu yaparak, fedakarlik olmadan bir gelecek dusunulemeyecegini soyledi.

Vetevendosje Lideri Visar Ymeri, Insanlar arasi dayanismanin arttigi bayramlarda birlik ve beraberligin onemine dikkat cekti.

AAK Genel Baskani Ramush Haradinaj ise, basta Muftu Naim Ternava olmak uzere tum musluman aleminin Kurban Bayramini kutladi.

Kosova Islam Birligi Baskani Muftu Naim Ternava’yi ziyaret edenler arasinda, Pristine Belediye Baskani Shpend Ahmeti, NISMA Ulusal Konseyi Baskani Jakup Krasniqi ve AKR Genel Baskani Behgjet Pacolli de yer aldi. 

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVA’DA KURBAN BAYRAMI COŞKUSU (VİDEO)

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel