a

BİR KOFER BİR SANDIK

bir kofer bir sandik

Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen geleneksel “Bir Kofer  Bir Sandık” etkinliği Sirkeci Garı’nda gerçekleştirildi.

Balkan ülkelerinden Türkiye’ye göç ve bu göçün etkilediği yaşamlara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, Eyüp Belediyesi’nin Mehter Takımı’nın gösterisinden sonra, göç etmek zorunda kalan Kosovalılar’ın Türkiye’ye gelişleri temsili olarak canlandırıldı.

Rumeli şarkıları eşliğinde gerçekleştirilen canlandırmaların ardından konuşma yapan Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar göçün hasret ve hüzün demek olduğunu anlatarak, yıllar önce Sirkeci Garı’na gelen her kofer ve her sandıkta bir hikaye bulunduğunu dile getirdi.

Yağcılar, geçmişte yaşananların, aileleri parçalayan, dostları birbirinden uzak bırakan bir süreç olduğunu belirterek, “Allah’a şükürler olsun, arada mesafeler olmasına rağmen yine beraberiz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti sizlere bu olanağı sunmuştur. Dolayısıyla,Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkürlerimi sunmak istiyorum” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç de geçmişte yaşanan acıların, dünyanın hiçbir yerinde yaşanmamasını dilediğini anlatarak, bu tür uygulamaları yapanların, yaptıklarının hesaplarını verdiklerini dile getirdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Yazıcıoğlu da 41 yıl önce 14 yaşındayken elinde bir “kofer”le Sirkeci Garı’na geldiğini anlatarak Edirne Milletvekili adayı olarak  Edirne’de son 25 gündür dolaştığını,  Edirne’nin tarihi misyonunu yeniden üstlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner de burada 55 yıl öncesini yaşatan herkese çok teşekkür ettiğini belirterek, bu örf ve adetlerin mutlaka çocuklara emanet bırakılması gerektiğini vurguladı.

Etkinliğe, Kosova Milletvekili Enis Kervan ve Müferra Şinik, Bayrampaşa Eski Belediye Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili adayı Hüseyin Bürge Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu da katıldı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

KOSOVA BASKETBOL KUPASI SAHİBİ İPEK BASKETBOL TAKIMI OLDU

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel