a

LLAMKOS ÖZELLEŞTİRMESİ MAHKEME YOLUNDA

Kosova Özelleştirme Ajansı’nın 9 Mart 2011 tarihindeki ihalesine katılan ve 6.5 milyon euro ile en yüksek teklifi yaparak Llamkos ihalesini kazanan Mutafçı Dragon şimdi mahkeme yolunda.

Mutafçı Dragon şirekti tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında Kosova Özelleştirme Ajansı’nın 27 Nisan 2011 tarihinde almış olduğu bir karar üzerine, şirketi ihaleden diskalifiye ettiği ve ihaleyi ikinci bir şirkete verdiği bildirildi.

Mutafçı Dragon şirekti, Kosova Özelleştirme Ajansı’nın Llamkos’un özelleştirilmesi ile ilgili olarak, gerekli güvencenin yatırılmadığı ve şirketin finansal ve işletme kapasitesini gerçekleştiremediği gerekçelerini sunarak ihaleyi ikinci bir şirkete vermesini haksız olarak nitelendiriyor.

Açıklamada, İhale koşullarının yerine getirilmeyerek, gerekli güvencenin yatırılmadığıyla ilgili gerekçe, doğru olmadığı ve  Mutafçi Dragon şirketinin  ihale koşullarının tamamını yerine getirmiş olup, ihale koşullarında belirlenen 1 milyon euroluk güvencenin de  yatırıldığı belirtiliyor.

Kosova Özelleştirme Ajansı Yönetim Kurulu kararında ihalenin başka fşrmaya verilmesini gerekçe gösteren ikinci nokta finansal ve işletme kapasitesinin gerçekleştirilmediğine Mutafçı Dragon şirekti şu açıklamalarda bulunuyor.

“Şirketimiz Mutafçi Dragon Ltd. Şti., Kosova Özelleştirme Ajansı’na sunduğu belgeler arasında 30 milyon  Euro’luk, banka teminatı da mevcutur. Bu teminat Türkiye Yapı Kredi Bankası tarafından düzenlenmiştir. İşletme kapasitesi bakımından şirketimiz, Türkiye’den Çesan Ltd. Şti. ile ortak çalışma içerisindedir. Şöyleki Çesan şirketinin ilgili belgelerini, faaliyet raporları da teslim edilen belgeler arasındadır. Ayrıca, Kosova Özelleştirme Ajansı’na sunmuş olduğumuz İş Planı 5 yıl içinde yapılacak işlemlerle ilgili bilgiler verilmiştir. Bu İş Planı  ihale şartlarına uygun olarak hazırlanmıştır”

Şirket tarafından yapılan açıklamada, Kosova Özelleştirme Ajansı’nın vermiş olduğu kararın kurumun tarafsızlığıyla ilgili kuşkuları arttırdığını vurgulanarak, ihaleye katılım için gerekli şartların ihalenin kazanılmasından sonra değil, ihalenin  açılmasından önce belirlenmesi gereğine dikkat çektiler.

İlgili kararda Kosova Özelleştirme Ajansı’nın hiçbir belge sunulmadan, sadece iddialar üzerinden hareketle, finansal ve işletme yetersizliği gerekçesiyle karar almasının şirket tarafından kabul edilemez olduğu ve bunun hukuka aykırılık teşkil ettiği için en kısa sürede , gerekli ulusal ve uluslararası hukuki başvuruların yapılacağı bildirildi./kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

ABD KOSOVA’DAKİ ÜSSÜNÜ TÜRKİYE’YE BRAKABİLİR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş