a

SIRPLAR YİNE PROTESTODAYDI

Mitroviça’nın Kuzeyi’nde Sırpların protesto gösterisi vardı bugün. Sırplar Avrupa Birliği Misyonu EULEX’ten, Sivil halk girişimi Lideri Oliver İvanoviç’in tutuksuz yargılanmasını istiyor.
Sırplar Kosova savaşında Arnavut sivil halka karşı savaş suçu işlemekle suçlanan Oliver İvanoviç’e destek için Mitroviça’nın Kuzeyi’nde protesto gösterisi düzenledi. Gösteriye katılan Sırp Listesinden Başbakan Yardımcısı Branimir Stojanoviç, “Ne İvanoviç’i ne de başka bir Sırbı, kim olursa olsun böyle bir durumda yalnız bırakmayız” dedi. Bazı medyalarda yayınlanan vidyolarda, Sırbistan hükümetinde Kosova Ofisinde şef olarak görev yapan Marko Gjuriqin de bu gösteriye katıldığı iddia edildi. Ancak bu haber Kuzey Mitrovicada Polis müdür yardımcısı Besim Hoti tarafından yalanlandı. Hoti RTK ya yaptığı açıklamada dün Kosovaya giriş yapmak isteyen ama Kosova Hükümeti tarafından engellenen Gjuriqin bu Protesto gösterisine katılmadığını açıkladı.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BÜYÜKELÇİ OZAN’IN VEDA MESAJI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel