a

SHARRİ DERNEĞİ DAĞCILARI BİR GRUP SIRP’IN SALDIRISINA UĞRADI

Prizen Merkezli Sharri Derneği dağcıları, Deni Hameli, Abdurahan Koçbashli, Nermina Aliti ve Slovenya vatandaşı Andrea Najvirtoviçi, Brezoviça’da kamp yaparken bir grup Sırp’ın saldırısına uğradı.

Polis raporlarına göre olay geride bıraktığımız Cuma günü meydana geldi. Yaşanan saldırının ardından ismi açıklanmayan bir Sırp gözaltına alındı.

Olay, Sharri Derneği dağcılarının Brezoviça’da bir kamp alanına çadırlarını kurması ardından yaşandı.

Başlarda her şey normal seyrederken, Sırp kampçıların ırkçı söylemlerle, hakaretler etmeye, aşırı milliyetçi şarkılar söylemeye başladıkları belirtiliyor. Dağcıların ifadelerine göre saldırganlar, kendilerinden beş dakika içerisinde orayı terk etmelerini istediler.

Ardından ise fiziksel saldırı başladı. Dağcılar sabah saat üç sularında Sırpların silah ateşlemesi üzerine kamp alanından uzaklaşmaya karar verdiler. Dağcıların kaçarken yaralandıkları, arkalarından ateş açıldığı kaydedildi. Şans eseri açılan ateş sonucu kimse yaralanmadı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, Sırpların Ştırptse Belediyesi’nden oldukları öğrenildi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

JAHJAGA’DAN DESTEK MESAJI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş